8.8 C
Budapest
2024. március. 3. vasárnap

Száz rendőr kíséri majd az olimpia legfőbb szimbólumát

Dátum:

Megosztás:

Szigorú biztonsági intézkedésekkel készül a francia rendőrség a párizsi olimpiát felvezető fáklyaváltóra.

Gerald Darmanin belügyminiszter hétfőn közölte, hogy az útvonalon végig legalább száz rendőr kíséri majd az ötkarikás lángot egy „biztonsági buborékban”, emellett dróntámadást megelőző döntéseket is hoztak.

„A radikális iszlamisták és a szélsőbaloldali aktivisták is fenyegetést jelentenek, ezért kiemelt figyelemmel követjük a láng útját” – fejtette ki a miniszter hozzátéve,

a láng érkezésénél ötezer rendőr lesz jelen Marseille-ben, a párizsi utakon pedig 18 ezer rendfenntartó teljesít majd szolgálatot.

A francia házigazdák a múlt héten választották ki azt a 11 ezer embert, aki szerepet kap az olimpia és paralimpia lángját vivő stafétákban. Több mint százezren jelentkeztek a váltó tagjának, s a lángot hordozók nyolcvan százalékát értesítették, hogy bekerült a kiválasztottak közé. A többiek, köztük neves sportolók és különböző hírességek kilétét csak később fedik fel a meglepetés fenntartása érdekében.

A tizenegyezer emberből, akiknek a fele nő, tízezren vihetik majd az olimpiai lángot, ezren pedig a paralimpiáét. A fáklyahordozók minden korosztályt képviselnek, közéjük minden francia megyéből került be kiválasztott.

A hagyományoknak megfelelően a görögországi Olümpiában fellobbanó olimpiai láng a háromárbocos Belem hajó fedélzetén május 8-án érkezik meg Marseille-be, onnan indul majdnem három hónapos útjára, július 26-ig több mint négyszáz francia települést, és öt tengerentúli régiót – Francia Guyanát, Réuniont, Francia Polinéziát, Guadeloupe-ot és Martinique-et – is érintve, mielőtt felbukkan az ötkarikás játékok Szajnára tervezett megnyitóünnepségének színhelyén.

A paralimpia lángja augusztus 25. és 28. között több mint félszáz településen halad át, majd megérkezik a főváros szívében levő térre, a Place de la Concorde-ra, ahol a nyitóceremóniát tartják.

Forrás

HIRMAGAZIN.EU

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ma este folytatjuk a Silvester Stallone maffiás sorozatát – Tusla királya 6-9 – videók

Tusla királya 6 Tusla királya 7 Tusla királya 8 Tusla királya 9 Kellemes szórakozást a filmekhez! Még több film itt! Our media displays content...

Ha most cselekszünk, ontani fogja a virágot a muskátli

Bár még nincs itt az idő, hogy kitegyük a szabadba pompázni kedvenc cserepes virágunkat, a muskátlit, már kezdhetjük az...

Dúvadrekord a Bakonyban – képek

A Képesfa Vadásztársaság mesébe illő területén mutatta be a Bakonyi tájegység idei dúvadterítékét. Az egy híján száz dúvaddal...

Acsa: eladó villa, kastély 13 szobás – 5,197,5 millió Ft, de akkor ez mennyi? .. Te mit gondolsz?

5 Milliárd 197 Millió 500 ezer, vagy 5,197,5 millió Ft, azaz 51.975.000.000.- Ft? Na ne nézzük meg a képeket,...