15.7 C
Budapest
2023. szeptember. 24. vasárnap

Szankciós kiskapu vagy gazdasági együttműködés? Orosz olajjal tankolják az amerikai autókat

Dátum:

Megosztás:

Az Oroszország elleni szankciós politika dacára Szicíliában finomított orosz olajat importál nagy mennyiségben az Egyesült Államok.

Annak ellenére, hogy az Amerikai Egyesült Államok képviseli legvehemensebben az Oroszországgal szemben alkalmazott szankciós politikát, a The Wall Street Journalon megjelent oknyomozó riport egyértelműen bizonyítja, hogy Amerika saját maga számára meghagyta a kiskaput, és zavartalanul importálja az orosz olajat a saját piacára – írj

Március óta közel 5 millió hordó, orosz kőolajból származó kőolajterméket importáltak az Egyesült Államokba, amelyből 2,5 millió hordó gázolaj volt – derült ki a The Wall Street Journal oknyomozó riportjából. Az Amerikai Kőolaj Intézet becslése alapján 2,5 millió hordó gázolajból 7 millió személyautó tankját lehet teljes megtölteni.

A lap szerint az Oroszországból származó kőolajszállítmányok a Lukoil vállalat szicíliai kőolajfinomítójába érkeznek, ahonnan a finomítási eljárást követően – többek között – az Exxon Mobil tárolóiba szállítják az Egyesült Államokba.

A legfrissebb hírek itt!

Az orosz olaj amerikai értékesítését az a régóta bevett üzleti gyakorlat teszi lehetővé, amely alapján a finomított olaj származási helye megváltoztatható arra az országra, ahol a nyersolajon elvégezték a finomítási eljárást, így a Szicíliában finomított orosz nyersolajból származó üzemanyag már olasznak minősül.

Az ukrajnai háború kitörése előtt a Lukoil szicíliai olajfinomítója tizenöt különböző országból importálta a nyersolajat és csupán 30 százalékban Oroszországból, addig áprilisra az orosz nyersanyag aránya 93-ra emelkedett.

A lap megkereste az Exxont, de a cég közölte, hogy minden téren eleget tesz az Oroszországgal szemben kivetett amerikai szankcióknak, és az általa importált olajtermékek Olaszországból származnak.

Nyitókép: Hal Bergman/Getty Images
infostart nyomán

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Matthew McConaughey – Gyilkos Joe (Killer Joe), amerikai thriller – videó (18+)

Chris-re, a huszonkét éves drogdílerre rájár a rúd. Ám a dolgok rosszról még rosszabbra fordulnak, mikor alkalmazza a...

Jennifer Love Hewitt – Ügyféllista (The Client List) – videó

Samantha Horton egy texasi kisvárosban él a családjával. Az egykori szépségkirálynő hajdan szebb napokat látott, most viszont nehéz...

Üzent Zelenszkij a lengyeleknek: Vagy minket támogattok, vagy az oroszokat

Az ukrán elnök szerint, aki nem támogatja őket, Oroszországnak segít. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Kanadába látogatott, ahol Justin Trudeau...

Angliában a migránsokat legalább háromcsillagos szállodákban kell elhelyezni

A belügyminisztérium által kiadott közlemény szerint mivel a lakhatásuk költsége napi 8 millió fontra emelkedett, így ez a...