20.3 C
Budapest
2022. május. 28. szombat

Szanálják a Hős utcai szegregátumot

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A magántulajdonban lévő lakások kisajátításának, a házak elbontásának költsége az önkormányzat számításai szerint eléri a 2,25 milliárd forintot.

A droggettóként hírhedtté vált Hős utca 15/A–B szám alatti ingatlan szanálására 2,1 milliárd forintot juttat a kormány a X. kerületi önkormányzatnak, a támogatást külön pályázat és kérelem benyújtása nélkül kapja a helyhatóság – írta a Magyar Idők a Magyar Közlöny alapján.

A Hős utcai társasházakban sokan nem fizetik a közös költséget és a közműdíjakat, így a tartozásuk eléri a 200 millió forintot. Azt a pénzt, amit a tulajdoni része után az önkormányzat és 20-30 magántulajdonos havonta befizet a társasház számlájára, azonnal inkasszózzák a tartozások miatt. A területen korábban felhalmozott 5-600 köbméter szemetet több millió forintért az önkormányzat elszállíttatta, részleges talajcsere is történt, de a kihelyezett betonakadályok ellenére néhány hónap alatt újra megtelt hulladékkal a terület.

A Hős utcai gettóban élők jelentős része drogfogyasztó, bűnöző életmódot folytat, több gyilkosság történt, és gyakoriak a késelések is. 

 

Mivel nyár óta már a drogterjesztők sem mertek a Hős utca X. kerületi részére bemenni, az 1-es villamos megállóihoz rendelték ki ügyfeleiket, így vált rettegett városrésszé a tágabb környék, és lett mindennapos a drogtól remegő, fetrengő emberek látványa. A rendőrség augusztus óta megerősített jelenléttel tartja fenn a rendet a környéken.

A magántulajdonban lévő lakások kisajátításának, a házak elbontásának költsége az önkormányzat számításai szerint eléri a 2,25 milliárd forintot.

Forrás: inforadio.hu

Képek: lokal.hu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Angol-kínai autómárka érkezik az országba, leveri minden más autó árát.. – képgaléria

Az angol-kínai cooprodukcióban készült autó full-full extrás alapszinten, gyors, kényelmes, alacsony fogyasztású és ára fele az átlag kommersz...

Durva tervek szivárogtak ki Putyin környezetéből: jöhet a második támadás Kijev ellen

A lettországi székhelyű független orosz portál, a Meduza szerint a Kreml állítólag egy második támadást fontolgat az ukrán főváros...

Moszkva állítja: Nigériában található amerikai laborokból származik a majomhimlő, .. és az eredeti “terv” nem ez volt.. – Szólj hozzá!

Olyan összeesküvés-elmélettel támad a Kreml, amelynek sajnos van reális alapja.. Legalább négy amerikai ellenőrzésű biolaboratórium működik Nigériában, ahonnan a...

Orbán Viktor megint győzelmet aratott? – A miniszterelnöknek tetsző kompromisszum jöhet az olajembargó ügyében

Az Európai Unió olyan tervet eszelt ki az orosz olajembargóval kapcsolatban, amely Orbán Viktornak is tetszhet majd. Ezek...