14.1 C
Budapest
2023. április. 1. szombat

Száműzhetik az uszodákból Szilágyi apját

Dátum:

Megosztás:

Budapest — Büntetőfeljelentés és eltiltás is várhat Szilágyi Zoltánra. Eb-ezüstérmes lánya, az úszó Liliána egy hete árulta el a nagyvilágnak, hogyan szenvedett az édesanyjával együtt az apa bántalmazásaitól, majd a Blikk beszámolt arról, hogy az egykori olimpikon, úszószakosztály-vezető és jogász apa a bírósági ítélet ellenére huszonegy hónapon át húzta-halasztotta kisebbik lánya felügyeletének átadását az édesanyának. A közvélemény megdöbbent, az ügyet bizonyosan nem söprik a szőnyeg alá!

Liliána sokkoló nyilatkozata után a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) jelezte, a lehető leggyorsabban nekilát a vizsgálatnak, szerdán felállt az illetékes bizottság, amelynek vezetője dr. Papp Gábor ügyvéd. Ő jelentős tapasztalatokkal rendelkezik büntetőeljárások terén.

– Létrejött az öttagú vizsgálóbizottság, a részletekről nem, de a vizsgálat eredményéről széles körű tájékoztatást adunk majd – közölte lapunkkal dr. Papp Gábor.

Az úszónő sokkoló vallomást tett átélt kínjairól.

„Ledobott a földre és elkezdett tiszta erőből fojtogatni, miközben azt üvöltötte, hogy megöllek, te rohadt kis k.rva”– árulta el D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorában. De beszélt arról is, hogyan verte őt és anyját esztendőkön át az apa, akiről a válóperes eljárás során a bíróság megjegyezte, kétséges a gyereknevelésre való alkalmassága… Így viszont nyilvánvaló, milyen komoly kockázattal jár, hogy Szilágyi Zoltán a Stamina TK úszóinál szakosztályelnök, illetve edzősködik. Információink szerint a MÚSZ az ügynek ezt a szálát is mérlegeli, így könnyen várhat eltiltás a férfira, akit száműzhetnek a versenyekről, az uszodákból.

Szilágyi Gerda és édesapja, Szilágyi Zoltán szerint Liliána nem mond igazat Fotó: INSTAGRAMSzilágyi Gerda és édesapja, Szilágyi Zoltán szerint Liliána nem mond igazat Fotó: INSTAGRAM

Közben a telex.hu felfigyelt rá, hogy a családi konfliktusról már írt négy éve a könyvében Hargitay András. A háromszoros világbajnok klassszis szövetségi kapitányként 2016-ban szembesült azzal, hogy komoly konfliktusok vannak Szilágyiéknál, miután Liliána otthagyta az apját, nélküle készült az Eb-re.

„Kijelentette, hogy én az ő kreálmánya vagyok, nélküle én nem viszem semmire. Sem az úszósportban, sem az életben”

– fakadt ki az úszónő Hargitaynak.

A kapitány próbálta megbékíteni a feleket, de az apa elzárkózott ettől.

„Ha a lányom a saját útját akarja járni nélkülem, hát tessék. Meglátjuk, mire viszi”

– mondta Hargitaynak.

A kapitány remélte, Szilágyi Zoltánnak lesz annyi belátása, hogy a dolgok rendeződnek, de nem így történt: még azt a kocsit is elvitte, amiben a lánya papírjai voltak, így az olimpia előtt új okmányokat kellett csináltatni. Addigi edzőjének pedig megtiltotta, hogy segítse lánya felkészülését.

Liliána 10. lett a riói olimpián 200 pillangón, ami az előzmények után csoda volt.

Blikk-összeállítás

Szilágyi Liliána 2016-ban egyetemi ösztöndíjat nyert el Floridában, de csak néhány hónapig lehetett ott. Valaki ugyanis feljelentette, hogy kapott már fizetést hazai klubtól, emiatt nem minősíthető amatőrnek, és így nem is jogosult az ösztöndíjra. Az amerikai szabályok szigorúak: aki fizetést kapott vagy részesült itthon a legjobb élsportolóknak járó Gerevich-ösztöndíjban, annak az egyetem önköltségessé válik. Az úszónő nem tudott 15 ezer dollárt (közel ötmillió forintot) előteremteni, hogy befejezhesse tanulmányait, így hazatért.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ebben nem lesz köszönet: lesújt az időjárás erre az országrészre

Továbbra se lesz hozzánk kegyes az időjárás, sőt most tombolja ki magát csak igazán. Mutatjuk, hogy hol lesz...

Helyszíni videó: meghalt a férfi, aki lezuhant a Margit hídról – videó! (18+)

A tragédiát többen is láthatták. A legfrissebb hírek itt! Meghalt az a férfi, aki szerdán lezuhant a Margit híd szigeti...

A tetejére borult egy autó az M3-as autópályán

A balesetet követően a leállósávban haladt a forgalom... A katasztrófavédelem oldalán arról számoltak be, hogy a tetejére borult egy gépkocsi...

Borzalmas tragédia: kiugrott egy férfi az ajkai kórház ablakán

A hatodik emeletről vetette ki magát az öngyilkos beteg.. Meghalt a férfi, aki kiugrott az ajkai kórház hatodik emeletéről...