20.1 C
Budapest
2023. szeptember. 23. szombat

Számos mutatóban javult Magyarország az elmúlt évhez képest

Dátum:

Megosztás:

Több mint ötödével volt kevesebb a regisztrált bűncselekmények száma 2017-ben, mint egy évvel korábban – ez is kiderül a Központi Statisztikai Hivatal „Magyarország statisztikai zsebkönyve, 2017” című kiadványából.

A magyar statisztikai zsebkönyvet 1958 óta minden évben megjelenteti a Központi Statisztikai Hivatal. Ez az első összefoglaló adatgyűjtemény, amely még az évkönyvet megelőzően jellemzően az egy évvel korábbi adatok alapján készült, tehát most 2018 tavaszán a 2017. évi adatokra alapuló zsebkönyvet jelentettük meg – mondta Kása Katalin, a KSH kiadói főosztályának osztályvezetője.

2018 január elsején 9, 8 millió fő élt Magyarországon.

A KSH főosztályvezetője azt is elmondta, hogy a népesség számát alakító tényezőket is megismerhetjük a zsebkönyvből, és azt is megtudhatjuk többek között, hogy 2017-ben összesen 91 600 gyermek született Magyarországon.

Változások az előző évhez képest

Néhány gazdasági, társadalmi mutatóban mutatkozott változás az előző évekhez képest:

  • Történelmi mélypontra süllyedt a munkanélküliségi ráta Magyarországon, amely 2017-ben a 15-74 éves népességre vonatkozóan 4,2 százalék volt.
  • A foglalkoztatási ráta 59,3 százalékra nőtt.
  • A bruttó átlagkereset 13 százalékkal volt magasabb, mint 2016-ban, 297 ezer forintot ért már el.
  • Közel másfélszer annyi lakás épült 2017-ben, mint egy évvel korábban.
  • A GDP volumene négy százalékkal nőtt.
  • A beruházás volumene közel ötödével emelkedett.
  • Az építőipari termelés majdnem 30 százalékkal nőtt.
  • Magyarország kereskedelmi szálláshelyeit is sokkal több ember látogatta. A bővülés a külföldi vendégéjszakák tekintetében volt a nagyobb.
  • A regisztrált bűncselekmények száma több, mint ötödével volt kevesebb az előző évekhez képest.
Nyitókép: Pixabay
Forrás: infostart.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep – Ne nézz fel! (Don’t Look Up) – videó

amerikai tragikomikum, vígjáték Két csillagász médiaturnéra indul, hogy figyelmeztessék az emberiséget a föld felé tartó, pusztító üstökösre. Az érdektelen...

Új idegenhonos meztelencsigafajok jelentek meg Magyarországon

A HUN-REN Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézetének (HUN-REN ATK NÖVI) munkatársai elsőként jelezték öt meztelencsigafaj hazai jelenlétét, vagy megerősítették...

Itt a Microsoft Copilot, az MI-alapú virtuális asszisztens

Yusuf Mehdi, Corporate Vice President & Consumer Chief Marketing Officer – 9/21 – 11am ET Épp most lépünk be...

Így látják a magyar egészségügy helyzetét a VOSZ szakértői

A magánegészségügyi szolgáltatók addig nem tudnak komplex, a fekvőbeteg-ellátás minden szegmensére kiterjedő szolgáltatásokat nyújtani, amíg az állami finanszírozás...