7.1 C
Budapest
2022. december. 6. kedd

Számonkérte Putyin elnököt tádzsik kollégája – Twitter videók

Dátum:

Megosztás:

– Mindig is tiszteltük az érdekeit a legfőbb stratégiai partnerünknek, Oroszországnak – kezdte Vlagyimir Putyin orosz elnöknek címzett beszédét Emomali Rahmon tádzsik elnök a minap Kazahsztánban tartott közép-ázsiai államfők csúcstalálkozóján.

A csúcstalálkozó napirendjén olyan kérdések szerepeltek, mint a közös kereskedelmi és gazdasági érdekek biztosítása a jelenlegi geopolitikai helyzetben, illetve a regionális biztonsági kérdések. A tádzsik elnök összesen mintegy hét percen át tartó felszólalását úgy folytatta:

De mi is megköveteljük a tiszteletet! Kezeljenek minket egy szinten más államokkal, ezt akarjuk. Őslakosok lennénk talán?! Ne szórakozzunk egymással!

– dermesztette meg a teremben uralkodó hangulatot Rahmon elnök.

A politikus úgy folytatta: „Nem kérünk túl sok befektetést, persze ne értsen félre, szívesen fogadjuk a milliárdos beruházásokat is, hiszen azok úgyis nagyon rövid idő alatt megtérülnek” – vélekedett.

Rahmon elnök beszédében utalt arra, hogy ez szinte járna országának, hiszen „a mi munkavállalóink Oroszországba mennek dolgozni” – fogalmazott.

Kövess minket hogy értesülj minden háborúval kapcsolatos és csak kizárólag fontos eseményről! Hirmagazin.eu

A politikust felszólalását, a házigazda Kaszim-Zsomart Tokajev elnök megpróbálta berekeszteni, de a tádzsik elnök leintette őt, mondván „beszélgetni jöttünk”.

Rahmon elnök szerint most ugyanaz történik, mint a Szovjetunió összeomlásakor: „túl kevés figyelem hárul a térség kisebb országaira” – vélte helytelenítetve a politikus.

Putyin elnök nem szólt közbe kollégája felszólalásakor, noha a nemzetközi médiában sokan „furcsa grimaszokat” véltek felfedezni az orosz elnök arcán, azt feltételezve, hogy nem tetszik neki a tádzsik elnök „számonkérése”.

Az orosz államfő válasza – a TASS orosz hírügynökség szerint – mindössze annyi volt, hogy a szovjet időkben nemzeti nyelveken adtak ki könyveket, nyitottak színházakat, fejlesztették a kultúrát és a gazdaságot.

Borítókép: Savkat Mirzijojev üzbég elnök (balról, majd az óra járásával megegyező irányban), Serdar Berdymukhamedov türkmén, Emomali Rahmon tádzsik, Vlagyimir Putyin orosz, Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnök, Szergej Lebegyev, a szervezet főtitkára, Szadir Zsaparov kirgiz, Aljakszandr Lukasenka belarusz, Nikol Pasinján örmény és Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnök a Független Államok Közössége (FÁK) asztanai csúcstalálkozóján 2022. október 14-én (Forrás: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Valerij Sarifulin)

magyarnemzet

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Figyelem! Lőfegyver lehet a TOP-listás körözött személynél! – Ne próbáljátok meg feltartóztatni, hívjátok bármelyik rendőri számot!

Hazai-, európai- és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben a nagyon veszélyes rabló, Sütő Ferenc ellen. Forrás és nyitókép: police.hu Hirmagazin.eu

Vlagyimir Putyin kitiltotta az orosz médiából az „LMBT-propagandát”

Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta azt a törvénymódosítás-csomagot, amely megtiltja az a médiában az LMBT-aktivistáknak a nemi átalakítással...

Hétfő esti szamba – Brazília fesztivált rendezett Dél-korea ellen

Brazília már fél óra után eldöntötte a mérkőzést Dél-Korea ellen. A Selecao ellenfele a negyedöntőben Horvátország lesz péntek...

Idén új helyszínen várja az adományokat a Mikulásgyár

Hozzátették, hogy a pesti mellett egy budai helyszínen, az Etele Plazában jelöltek ki hivatalos gyűjtőpontot. Idén csaknem száz ingyenes koncertet...