16 C
Budapest
2022. október. 6. csütörtök

Szakítás helyett… Ez viseli meg a férfit és a nőt

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A legtöbb kapcsolatot, bármilyen boldogan is indult is, a hétköznapok teszik tönkre. Mert hiába próbálja kerülni a vitát a férj vagy feleség, a napi gondok közben óhatatlan a súrlódás. A túl sok súrlódás pedig előbb-utóbb a legerősebb alapokat is meglazíthatja, és bekövetkezik a szakítás.

A legtöbben próbálják elkerülni a vitát, veszekedést, ám, aki szótlanul viseli el a sok kis vélt vagy valós sérelmet, annak a szívében lassacskán felgyülemlik az elégedetlenség, rossz lesz a közérzete, megszaporodnak a betegségre utaló panaszok. Mert ami a lelkünkben nyomaszt, az előbb vagy utóbb fizikai tünetekben jelentkezik. Belgyógyászok és pszichiáterek a megmondhatói, hogy hány komoly betegség vezethető vissza a házastárssal való elégedetlenségre.

Hogy mindezt elkerüljük…

Természetesen a legtöbb kapcsolatban elkerülhetők a viták és a szakítás, ha a felek jól kibeszélik magukat – nem érdemes (nem szabad) hallgatni, szótlanul tűrni, ha valami nem tetszik.

Mindig van olyan pillanat, amikor a kívánságot vagy neheztelést úgy tehetjük szóvá, hogy a párunkat ne bántsuk meg. Azt sem szabad elfelejteni, hogy békülékenység nélkül nincs jó kapcsolat!

Ami a férfit kiakasztja

* A feleség tisztaságmániája
Természetese a tiszta, kellemes otthon a férfi számára is fontos, de ha a feleség mindig, mindenhol törölget, ha otthon azonnal át kell öltözni és papucsot kell húzni, ha a bútorok egy részét még használni sem szabad, az a férfinál rendszerint panaszt vált ki. (Arra persze kevés férfi gondol, hogy asszonya tisztaságmániáját sok esetben éppen a férj érzéketlensége, a dicséret, az elismerés, a gyengédség hiánya váltja ki…)

* A folytonos kritika, az állandó zsörtölődés
Nagyon gyorsan megromlik a kapcsolat, ha a feleség mindig talál valamit, ami miatt szemrehányást tehet a férjének. (Különösen veszélyes, ha a nő gyakran szóvá teszi elégedetlenségét a férfi szexuális teljesítményével kapcsolatban. Ez akár végleges impotenciát is okozhat!)

* A féltékenykedés
A férj állandó beszámoltatása, vagy rajtaütésszerű munkahelyi ellenőrzése a legtöbb házasságot kikezdi. A féltékeny feleség ne feledje: ha a férje nem szerette volna, nem őt veszi feleségül. Ha pedig abból ered az önbizalomhiánya, hogy önmagát más nőkkel hasonlítja össze, változtasson! Öltözzön és viselkedjen úgy, hogy ismét vonzónak találja önmagát. (A csinos és fiatal bombázók rendszerint nem jelentenek akkora veszélyt, mint azt a feleségek többsége hiszi!)

Amit a nő szívét kikezdi

* Az érzelmek hiánya, a közömbösség
A szakításra ítélt párkapcsolatok nagy részében a férj mindent természetesnek tekint, soha semmit nem dicséri meg a párját, nincs egyetlen gyengéd szava, kedves mozdulata. Ezért a nő egyre inkább visszahúzódik, depressziós lesz, fájni kezd a gyomra, a feje. (Hogy ne jusson el eddig, már a kezdet kezdetén fel kell hívni a férj figyelmét arra, hogy a lakás nem magától tiszta, az étel nem magától észül el. Be kell vonni az otthoni teendőkbe. Ugyanakkor a nőnek észre kell vennie minden kis figyelmességét, szerény érzelmi megnyilvánulását!)

* A férfiúi hatalom kinyilvánítása
Ha a férjnek esze ágában sincs segíteni, a gyerekekkel foglalkozni, nem vesz részt még a bevásárlásban sem, nagy baj lesz. (A feleség hamar kimerül, és a tudat alatti gerincpanasszal, hátfájással lázad a kizsákmányolás ellen.)

* A horkolás, dohányzás, ivás
A horkoló férjnek külön szobában kellene aludnia, ha erre csak egy mód van, és ajánlatos orvoshoz fordulni, mert a horkolás nemcsak a család nyugalmát zavarja, hanem az ismétlődő légzésleállás miatt az érintettre is károsan hat. A passzív dohányzás már önmagában is ártalmas, de különösen veszélyes a magzat fejlődésére és a gyerekek egészséges növekedésére. Az alkoholfogyasztás pedig gyakran vezet a családdal szembeni erőszakoskodáshoz.

Forrás: kiskegyed; Képek: kiskegyed;

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó (3.)

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Fogamzásgátló tablettákról röviden

A napokban egy kétgyermekes barátnőm hozzám fordult segítségért, mivel ismét szeretne visszatérni a fogamzásgátló szedéséhez. Sok-sok év után bizonytalan...

Elnöki pozíciót dédelget a mélykeresztény Tóth Gabi?

Az Idea Intézet felmérést végzett Tóth Gabiról. A kutatásban lényegében arra voltak kíváncsiak, hogy miért éreznek oly sokan ellenszenved...

71 évesen fürdőruhában pózol Cicciolina – Fotó

Staller Ilona előszeretettel oszt meg pikáns fotókat közösségi oldalán. Nem csoda, hiszen Cicciolina a hetvenen túl is bombasztikus...