10.6 C
Budapest
2023. március. 31. péntek

Szakértők szerint ezek az országok NEM fogják túlélni a klímaváltozást!

Dátum:

Megosztás:

Bár egyes politikusok tagadják a klímaváltozás bizonyítékát, a Föld már megkezdte az üvegházhatásnak nevezett jelenség következményeinek megjelenítését. A hőmérséklet emelkedése okozta a sarkok jegének olvadását, az óceán szintjének emelkedését és az egyensúly felborulását a bolygó ökoszisztémáiban.

Ennek a katasztrófának a következményei nem egyenlő részben fogja érinteni a bolygó különböző részeit. A legszomorúbb pedig az, hogy a legkevésbé szennyező területek fogják a legnagyobb károkat elszenvedni.

1. Amerika (a legkevésbé érintett részek)

Bár ismeretes, hogy a bolygó egyik legnagyobb szennyezője az Egyesült Államok, infrastruktúrája, szervezete és szinte korlátlan kapacitása miatt, nagyon jól teljesítenek az éghajlatváltozással kapcsolatban. Ugyanez lenne igaz a szomszédjára, Kanadára is, bár Grönland a legjobb eredményt kapná, talán az Északi-sarkhoz való közelsége miatt. Sajnos a kontinens többi része nem lesz ilyen szerencsés, csak Chile és Uruguay menekül meg Dél-Amerikából.

2. Amerika (a leginkább érintett részek)

Míg Amerika fennmaradó részeinek kockázata igen magas, Bolívia és Guatemala lesznek azok a területek, amelyek a legsúlyosabb katasztrófákat fogják elszenvedni az éghajlati válság alatt, bizonytalan infrastruktúrájuk és politikai helyzetük miatt. Érdemes megemlíteni, hogy a szomszédaik sem büszkélkedhetnek védelmi tervek tekintetében nagy kapacitással, mivel a legkevésbé felkészült régiókat tekintve a második helyen állnak.

3. Európa (a legkevésbé érintett részek)

Az életminőség, a gazdasági stabilitás és a kontinens jobb reagáló képességei miatt viszonylagos békében maradhatnak egyes régiók. Az Egyesült Királyság, Norvégia, Svédország és Finnország az elképzelhető legmegfelelőbb helyzetben lesznek, anélkül, hogy komolyabb változtatásokat kellene eszközölniük a helyzetükben. Ennek ellenére egyes régiók ki vannak téve az éghajlatváltozás veszélyeinek.

4. Európa (a leginkább érintett részek)

Bizonyos konfliktushelyzetek, például a polgárháborúk, gazdasági válság vagy diktatúra miatt, amelyek súlyos csapást hagytak területen, többek között Ukrajna, Románia, Szerbia és Montenegró is keményebben fogja elszenvedni a következményeket. Lehetséges, hogy végül megkapják szerencsésebb szomszédaik támogatását, de tömeges evakuálást tapasztalhatnak a jobb lehetőségek megtalálásának reményében.

5. Ázsia és Óceánia (legkevésbé érintett részek)

A világ egyik nagy iróniája Kínával történik, mert bár messze a világ legszennyezettebb országa, a világ egyik leggazdagabb nemzete is. Ennek ellenére csak a dél-koreai lakosok lesznek kényelmes helyzetben (ha a háborúja a szomszédos országokkal nem kezdődik el) emellett Japán, az Egyesült Arab Emírségek. Bár Ázsia a világ legnagyobb kontinense, sokszínűsége továbbra is nagyon erős különbségeket mutat; egyrészt néhány ország fejlődése meghaladja az átlagot, míg mások a harmadik világot érintik. Óceánia esetében Ausztrália és Új-Zéland nem észlel semmiféle változást.

6. Ázsia és Óceánia (a leginkább érintett részek)

Ismét a háborúk a fő kiváltó ok, bár a jelenlegi ökológiai helyzet is befolyással bír. Afganisztánban, amelynek gazdasági aktivitása nagyon korlátozott, nagyszerű lenne az új katasztrófa-forgatókönyvet írni. Mianmar (Burma), politikai válságával, korrupt kormányával, illegális üzleteivel és emberi jogokat sértő erőszakos cselekedetivel nem lesz egy ideális ország ilyen típusú esemény túlélésére. Más régiók, például Irak is ki vannak téve a katasztrófának. Óceániából csak Pápua Új-Guineát tudjuk kiemelni, amely az egyetlen lenne, amely súlyos károsodást szenvedne, egészséges szomszédaival ellentétben.

7. Afrika (legkevésbé érintett részek)

Talán az összes kontinens közül a legkevésbé felkészült, hiszen egyedül Botswanában meglepően nagy az egy főre jutó jövedelem növekedése, és nagyobb mértékű a beruházás saját állampolgárai számára az oktatásba, az egészségügybe és a kutatásba. ennek ellenére a szomszédai körülötte továbbra is mélységes szegénységben élnek, ami ezért a legjobb túlélő helyzetében tartja fenn az országot.

8. Afrika (a leginkább érintett részek)

Az afrikai kontinensen még létező óriási természeti rezervátumokért folytatott háborúk felelősek a hely nyomorúságáért. Emiatt azonnal a harmadik világ országainak kategóriájába sorolandóak, amely miatt az ilyen szintű krízisekkel való megbirkózásra szinte nincs is lehetőségük. Lehetetlen kiemelni konkrét országokat, annak ellenére, hogy ez a világ legkevésbé szennyező régiója.

9. A bolygó

Bár egyes országok a korlát egyik oldalán, míg mások a másikon állnak, tagadhatatlan, hogy a bizonyos régiók által elszenvedett károk ne lennének befolyással hosszú távon az egész emberiségre. ezért fontos feladat, hogy a fellépjünk a bolygó körülményeinek javítása érdekében, csökkentve a környezetszennyezést, az erdőirtást és az ökoszisztémák rombolását.

Forrás: tudasfaja.com

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Vádat emeltek Trump ellen

Vádat emeltek Donald Trump volt amerikai elnök ellen New Yorkban – írja a The New York Times. Mint ismert, a...

Az Országgyűlés elfogadta a békepárti határozatot

Az Országgyűlés 130 igen, 24 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta a Fidesz–KDNP által benyújtott, az orosz–ukrán háború egyéves...

Három hónapot kapott a levágott fejekkel pózoló „Iszlám Állam boszorkánya”

Svédország NATO-tagsága részben azért csúszik, mert Törökország szerint a skandináv ország menedéket nyújt terroristáknak, így egyelőre nem kívánja...

Budapesti embervadászat: újabb három német szélsőbaloldali antifát köröznek – képek, videó

Már tíz lehetséges embervadászt azonosított a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a februári budapesti brutális támadók közül. Újabb három német szélsőbaloldali...