16 C
Budapest
2022. október. 6. csütörtök

Szakértők szerint csak a rászorulók kaphatnának olcsóbb üzemanyagot! .. De ki állapítja meg, hogy kik a rászorulók? ..- Szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

Százasával zárhatnak be a benzinkutak június elsejével, ha nem történik változás. A kutak nehéz helyzetbe kerültek a kormány által elrendelt – és alakosság számára nagyon is kedvező – ársapka miatt, amely azonban igen súlyosan érinti a benzinkutak üzemeltetőit.

A Független Benzinkutak Szövetsége hárompontos javaslatcsomagot állított össze, mivel szerintük június elején akár 5-600 benzinkút is bezárhat a helyzet tarthatatlansága miatt.

Az ATV Híradójának riportja szerint egyre nehezebb helyzetbe vannak a töltőállomások. A kormány ugyan 20 forinttal csökkentette az üzemanyagok jövedéki adóját, de Egri Gábor a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint ez kevés.

Ebből lejön a fuvarköltség, ami ha távolabb vagyunk a kiszolgálóteleptől akkor ez tíz forint is, tehát marad 10 forint a benzinkutaknak, az nagyon kevés.

– mondta.

A szövetség három pontos javaslatcsomagja:

  1. A 20 forintos támogatás emelése.
  2. A kormány szociális alapon alakítsa ki a támogatást.
  3. A Mol-nagykereskedelmi és -kiskereskedelmi ára között olyan különbséget kell kialakítani, ami biztosítja a benzinkutak a működését.

Egri Gábor szerint a jelenlegi rendszer nem tartható fenn tovább, mert a költségeket nem tudja kitermelni a benzinkút, addig csak a veszteség nő.

A holtankoljak.hu ügyvezetője is egyetért ezzel. Bujdos Eszter arra számít, hogy az üzemanyagok kiskerekedelmi, tehát a fogyasztói ára a közeljövőben lépcsőzetesen növekedni fog.

Szerinte célzott támogatásra lenne szükség, hogy csak azok juthassanak hozzá 480 forintért a benzinhez, akik tényleg rászorulnak.

Szólj hozzá! Mondd el a véleményedet, mert nekünk fontos a véleményed, mert a Hirmagazin.eu Online Média olvasója vagy, és mi megbecsüljük olvasóinkat!

A vélemény szabadon kijelenthető, így nincs jó – vagy rossz vélemény, minden vélemény a maga nemében ÉRTÉK!

Osztd meg a cikket, ha tetszett, hogy mások is elmondhassák a véleményüket!

Hirmagazin.eu

blikk nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó (3.)

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Fogamzásgátló tablettákról röviden

A napokban egy kétgyermekes barátnőm hozzám fordult segítségért, mivel ismét szeretne visszatérni a fogamzásgátló szedéséhez. Sok-sok év után bizonytalan...

Elnöki pozíciót dédelget a mélykeresztény Tóth Gabi?

Az Idea Intézet felmérést végzett Tóth Gabiról. A kutatásban lényegében arra voltak kíváncsiak, hogy miért éreznek oly sokan ellenszenved...

71 évesen fürdőruhában pózol Cicciolina – Fotó

Staller Ilona előszeretettel oszt meg pikáns fotókat közösségi oldalán. Nem csoda, hiszen Cicciolina a hetvenen túl is bombasztikus...