14.7 C
Budapest
2023. március. 20. hétfő

Szabó Gyula özvegye: máig mindent megbeszélek férjemmel

Dátum:

Megosztás:

Budapest — Egyszerre felemelő és szívbemarkoló pillanat! A család jelenlétében leleplezték azt a Szabó Gyulát (†83) ábrázoló portrészobrot, amelyet a Klauzál Gábor Művelődési Központban állított a budafoki önkormányzat.

A 2014-ben elhunyt, Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színész, érdemes és kiváló művész özvegye és gyermekei meghatódva követték az eseményeket, Pálma asszony pedig elárulta: a mai napig megbeszéli férjével az élet nagy eseményeit.

Egykori otthonuk falán emléktábla őrzi a Nemzet Színészének emlékét / Fotó: Instagram

– A tévét kapcsolgatva óhatatlanul is belefut az ember egy-egy filmbe, amelyben ő az egyik szereplő vagy a szinkronhang. Mindig mosolyt csal az arcomra az ilyen, a Columbónál rendszeresen el is időzöm és figyelem, hogy elhangzanak-e azok a mondatok, amelyeket anno nekem rejtett el benne, mert volt ilyen ám! – mesélte nevetve Pálma, aki 27 évig volt hű társa az ország mesemondójának, és hatalmas örömmel tölti el, hogy ennyien emlékeznek a szeretett férjére.

Persze, neki a férj, a társ, gyermekei édesapja marad mindig is, akivel olyan jó lenne megosztani a mindennapokat.

– Szoktam nosztalgiázni, elmélyülök egy-egy emlékben, sőt, néha hangosan is kimondom, amit neki szánnék. Amikor kimegyek a temetőbe, mindig elmesélem neki életünk történéseit, beszélgetünk – vallotta be Szabó Zsófi édesanyja, aki unokájának, Mendelnek is sokat mesél a „papáról”. – Annyira édes az unokám, ha meghallja a Magyar népmeséket, akkor felkiált, hogy az a papa, de képről is felismeri, Gyuszi része az életének.

A 2014-ben elhunyt Szabó Gyula rajongásig szerette feleségét, Pálmát és lányát, Zsófit / Fotó: RAS-archív

A színművész özvegye elmesélte, mennyire jó a kapcsolat Szabó Gyula első házasságában született gyermekeivel, Attilával és Melindával is.

Rengeteg jó történetet mesélnek abból az időből, amikor én még nem ismertem őt – árulta el. – Jókat nevetünk, amikor előjönnek ezek a sztorik. Tényleg mindenkinek hiányzik, de jó felidézni ezeket a pillanatokat.

Továbbviszi az örökséget

Szabó Zsófit is meghatotta, hogy az otthonukul szolgáló kerületben emléket állítanak édesapjának.

– Ő a magyar kultúra része, de nekem az édesapám volt, aki imádott ezen a környéken élni. Emlékszem, ha bementünk egy boltba, mindenkit úgy köszöntött, mintha a családtagja lenne. Szerették őt, miatta még azt is megengedték, hogy a játékboltban ne csak vásároljunk, hanem játszótérnek használjuk – árulta el az RTL Klub Reggelijének műsorvezetője, aki színészként viszi tovább édesapja örökségét.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Grnák László

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Esti torna mindenkinek – videó

Mozogj többet, élj tovább! Videó forrása Hirmagazin.eu

Esti mese gyermekeknek – videó

Jó éjszakát gyerekek! Esti mese - videó Videó forrása Hirmagazin.eu

Ma este: Jackie Chan – Kém a szomszédban;.. Holnap este: Anthony Quinn, Kevin Costner, Madeleine Stowe – Revans – videó

Bob Ho (Jackie Chan) a beépített szuper-spéci titkos ügynök diktátorokat, terroristákat és gonosz birodalmakat vont ki a forgalomból,...

Szakértő a Blikknek: ha Putyin Magyarországra jönne, letartóztatnák… Vagy mégsem?

A Nemzetközi Büntetőbíróság háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin ellen. A hágai intézmény közleménye szerint megalapozott a...