21.6 C
Budapest
2022. augusztus. 8. hétfő

“svéd Bejrúttá” fognak változni egyes svéd nagyvárosok bevándorlók által lakott negyedei

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás: Magyar Idők

Törvényszerűen “svéd Bejrúttá” fognak változni egyes svéd nagyvárosok bevándorlók által lakott negyedei, ha nem tesz semmit a liberális utat követő kormányzat – nyilatkozott Markus Wiechel, a Svéd Demokraták nevű párt bevándorlásért felelős politikusa, parlamenti képviselő a Magyar Időknek.

A napilapban megjelent interjúban Wiechel azt mondta, hogy egy ország számára identitásának elveszítését hozhatja a tömeges bevándorlás más kultúrákból, és szerinte bizonyos tekintetben Svédország már elkezdett hasonulni azokhoz, akik most érkeztek, ahelyett, hogy azok változzanak, akik oda települtek. Példaként említette, hogy az iszlám törvényeknek megfelelő ételt adnak az iskolásoknak, mecseteket építenek, és megszüntetnek vagy korlátoznak olyan svéd szokásokat, amelyek esetleg bántóak lehetnek az újonnan érkezőknek. “Idővel ezek a lépések nyilvánvalóan a nemzeti identitás bizonyos károsodásával járnak” – fogalmazott a képviselő.

"svéd Bejrúttá" fognak változni egyes svéd nagyvárosok bevándorlók által lakott negyedei
Rendőrautók egy menekültközpont előtt az észak-svédországi Bolidenben, ahol őrizetbe vettek egy terrortámadást tervező iraki férfit, Mutar Mutanna Madzsidot. (MTI/EPA/Robert Granstrom)

Úgy vélte, ha nem változik semmi, akkor Malmőben vagy Göteborgban törvényszerűen létrejön a “svéd Bejrút”, egyes városrészek már most párhuzamos társadalmakat képeznek a nemzeti határokon belül. “Külföldi enklávék”, ahol általános a bűnözés, a munkanélküliség, a lakók a szociális juttatásoktól függnek – mondta Marcus Wiechel.

Beszélt arról is, hogy álláspontja szerint Svédország ma megosztott, néhány baloldali párt és szavazóik ma is támogatják a liberális felfogást, de a közhangulat látványosan változik, ahogy a tömeges bevándorlás okozta gondok felszínre kerülnek. Víziója szerint ha Európa egy közösségként az eddigi nézeteket fogja vallani és az eddigi utat fogja követni, egy nagyon keményen megosztott, nem homogén és konfliktusokkal teli társadalom lesz.

Marcus Wiechel az interjúban közölte, nem lát problémát abban, hogy Magyarország műszaki határzárat létesített, ez szerinte minden ország kötelessége, és túlzóak voltak az országot ért kritikák is.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Vb-címek helyett a melegek jogaiért és világunk megmentéséért harcolt Sebastian Vettel

Az idény végén visszavonuló Sebastian Vettelre nemcsak amiatt fognak emlékezni a Forma–1-es rajongók, mert 2010 és 2013 között...

Lázadás a reptéren: 80 ezer turista rekedt Kínában a covid-korlátozások miatt – Videón a zavargások

Miután megugrott a szigeten a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma, leállították a tömegközlekedést, ennek következtében körülbelül 80 000 turista rekedt...

Orosz rulett, ukrán módra..

Olyat kér az ukrán elnök az EU-tól, amire még nem volt példa a történelemben, és ha az EU...

Mától még jobban kell vigyázniuk az autósoknak! Sebességellenőrzés lesz országosan!

Mostantól egy hétig fokozottan ellenőrzik a megengedett legnagyobb sebesség betartását Magyarország közútjain. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2022....
facebook