19.7 C
Budapest
2022. július. 5. kedd

Svájc lépett: 3 millió forint bírság jár a burkáért!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A svájci tar­to­mány­ban el­fo­gyott a tü­re­lem. Jú­lius el­se­jé­től azon­nali ha­tállyal be­til­tot­ták a nők szá­mára az egész tes­tet el­ta­karó ru­há­zat vi­se­lé­sét…

Svájc lépett: 3 millió forint bírság jár a burkáért!

A burka olyan muszlim női viselet, amely az egész testet elfedi, beleértve az arcot is. A legszigorúbb szabályokat betartó muszlimok körében a nők csak otthonukban vehetik le a burkát, saját családjuk jelenlétében. Ez azt is jelenti, hogy az utcákon, közterületeken egyéb helyeken kénytelenek burkát viselni. Svájc egyik tartományának most ebből lett elege, július elsejétől azonnali hatállyal betiltotta a burka viseletét.

Nem érdemes az új törvénynek ellenállni, mivel a jogszabály azt mondja ki, hogy aki ezután vét a “burkatörvény” ellen, annak akár 9200 eurót, vagyis mintegy 3 millió forintos bírságot kell fizetnie – írja a krone.at. A tartomány vezető politikusai most azért harcolnak, hogy az egész ország területén tilos legyen a muszlim viselet. Az olasz nyelvű Ticino tartományban nem is az ott lakók, hanem a turisták miatt kellett tiltórendeletet bevezetni. Ticinóban ugyanis alig laknak muszlimok, viszont annál több burka viselő turista jár oda.

A lakosok alapvetően egyetértenek az új törvénnyel, viszont a turistákból élők háborognak. Szerintük ugyanis így biztosan elkerülik majd őket a hithű muszlimok,ami azért is külön veszteség, mert a Ticinóba járó muszlim turisták igen tehetősek.

Nem csak Svájcban, hanem például egész Franciaországban tilos a burka hordása 2014 óta.

Léteznek olyan feltételezések, amik szerint a tavalyi párizsi terrorcselekmények is annak köszönhetőek, hogy betiltották a ruhadarabot.

Forrás: Ripost

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Jakab Péter átköltötte a Tankcsapda slágerét, majd az Országházból üzent: „Ez itt a Parlament, ahová utálok bejönni, mivel tele van sz*r emberrel”..

Jakab Péter ezúttal sem rejtette véka alá a véleményét: kendőzetlenül kitálalt a parlamentben helyet foglaló politikusokról. Jakab Péter ezúttal...

Öt varázslatos magyar kastély, amely újra teljes pompájában várja látogatóit

Ha kirándulnánk és bővítenénk történelmi tudásunkat, érdemes kastélytúrára indulnunk! Hazánk csodálatos kastélyai a Nemzeti Kastélyprogramnak köszönhetően újra teljes...

Az egészséges 7 éves kislány meghal mindössze egy perccel a rutinműtét után: “Semmi baja nem volt”

Az egész világod megváltozik, ha gyereked lesz. Az eddig semmiségnek számító dolgok mindenné válnak, a korábban figyelmen kívül hagyott...

A NAV ezeken a helyeken tart helyszíni ellenőrzéseket a héten

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjának tájékoztatása szerint az alábbi helyszíneken terveznek ellenőrzéseket a 27. héten. Kiemelt ellenőrzési...
facebook