17.7 C
Budapest
2024. április. 14. vasárnap
HomeEgészség - betegségCOVID, SARS és más halálos betegségekSúlyosbodik a járvány: újra életbe lép a maszkviselés ezeken a helyeken Magyarországon

Súlyosbodik a járvány: újra életbe lép a maszkviselés ezeken a helyeken Magyarországon

Az intézmény szóvivője, Balázs Mária, szerdán közölte, hogy csütörtöktől látogatási tilalmat vezetnek be a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház miskolci telephelyeinek fekvőbeteg-ellátó osztályain.

Az intézkedés az akut légúti megbetegedések járványos előfordulásának megelőzése miatt történik, és visszavonásig érvényes lesz.

A látogatási tilalom érinti az intézmény központi telephelyét, valamint a Semmelweis Tagkórház és a Szent Ferenc Tagkórház telephelyeinek valamennyi fekvőbeteg-ellátó osztályát. Ez azt jelenti, hogy a betegek hozzátartozói nem látogathatják őket a tilalom alatt. Azonban a családtagok küldhetnek csomagokat az egészségügyi személyzet segítségével.

Az intézkedés célja, hogy minimalizálják a betegek és a kórházi személyzet kockázatát, valamint megakadályozzák a járvány további terjedését az egészségügyi intézményben.

A látogatási tilalom bevezetése szigorúbb járványügyi intézkedésekre utal a COVID-19 pandémia idején, amelynek során az egészségügyi hatóságok a fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében számos intézkedést hoznak világszerte.

A közlemény szerint az intézkedés része annak az erőfeszítésnek, hogy az egészségügyi intézmények megfelelően reagáljanak a járványhelyzetre, és biztosítsák a betegek és az egészségügyi dolgozók biztonságát.

Az intézkedés hatálybaléptetését követően az érintett osztályokon kizárólag az egészségügyi személyzet és a szükséges kórházi szolgáltatásokat igénybe vevő betegek tartózkodhatnak.


A látogatási tilalom feloldásáról az egészségügyi hatóságok folyamatosan monitorozzák a helyzetet és megfelelőnek ítélik.

Az ilyen típusú korlátozások bevezetése együtt jár a lakosság figyelmének felhívásával az alapvető higiéniai szabályok betartására, és hangsúlyozza az oltás fontosságát a járvány terjedésének megakadályozásában.

A háziorvosi rendelőkben és gyógyszertárakban, az egész országban, már a napokban figyelmeztették az odalátogatókat, hogy az egészségügyi maszk használata kötelkező!

Forrás nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

Hasonló hírek

securiton-tűzvédelem