27.9 C
Budapest
2023. szeptember. 28. csütörtök

Súlyos vád Merkel ellen a határvédelem elmulasztása miatt

Dátum:

Megosztás:

forrás: MTI

Angela Merkel német kancellár szövetségi kormánya alkotmánysértést követ el azzal, hogy nem gondoskodik a hatékony határvédelemről – jelentette ki kedden Münchenben Joachim Herrmann bajor belügyminiszter, a jobboldali CSU politikusa.

 Súlyos vád Merkel ellen a határvédelem elmulasztása miatt

A bajor tartományi kormány keddi üléséről kiadott közlemény szerint Bajorország szövetségi állam hivatalos levélben követeli a szövetségi kormánytól a „menekültáradat korlátozását”.

A berlini vezetés a jelenlegi menekültpolitikájával „alkotmányjogi értelemben megsérti az alaptörvényt”, ezért Bajorország az alkotmánybírósághoz fordul, ha a szövetségi kormány a határvédelemben nem tér vissza haladéktalanul a jogszabályok alkalmazásához és nem álltja helyre a rendet – mondta Joachim Herrmann.

A tájékoztatás szerint Bajorország követeli, hogy a szövetségi kormány „európai szinten” törekedjen az uniós külső határ „hatékony biztosításáról és a menekültek hatékony és méltányos elosztásáról”. Továbbá a menekültválság „európai megoldásáig” gondoskodjon az államhatár biztosításáról valamennyi átkelőhelyen, maximálja 200 ezer főben az évente befogadható menekültek számát és alkalmazza a harmadik országokkal kapcsolatban az alaptörvényben lefektetett szabályozást, ami „visszautasítást jelent az osztrák határon.

A szövetségi kormánynak megküldött levelet pénteken hozzák nyilvánosságra – áll a közleményben. Az Angela Merkel vezette Kereszténydemokrata Unióval (CDU)  és a CSU-val szövetségi szinten kormányzó Német Szociáldemokrata Párt (SPD) részéről bírálták a bajor koalíciós társat. A CSU a szövetségi kormánynak küldött levéllel „bejelenti, hogy szakít a koalícióval” – mondta Thomas Oppermann, az SPD parlamenti (Bundestag-) frakcióvezetője.

Hozzátette, hogy „egy koalícióban nem fenyegető leveleket kell írni, hanem problémákat kell megoldani”, és „elviselhetetlen” a CDU/CSU pártszövetségben kialakult viszály, amely miatt egyre nehezebb a menekültválság megoldása.

A CDU részéről is elhangzott bírálat, például Norbert Röttgen, a Bundestag külügyi bizottságának CDU-s elnöke úgy vélte, a CSU fellépése a tartalmat és a formát tekintve sincs rendben. A politikus kifejtette, hogy a német határ lezárása a menedékkérők előtt „azonnal dominóhatást” idézne elő a balkáni migrációs útvonalon, és ennek révén akár „humanitárius katasztrófa” is bekövetkezhet.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ukrajna állig felfegyverkezik – több ezer kilométer lőtávolságú rakétákhoz juthat

Az ukrán hadsereg eddigi legmasszívabb csapásait a krími célpontok és az orosz Fekete-tengeri flotta ellen mérte. A sugár...

Győr Rally Metabond szemmel

Élménybeszámoló az Országos Rally Bajnokság helyszínéről Szerző: Metabond 2023. szeptember 8-10. között a HUMDA Országos Rally Bajnokság keretén belül került...

Kate Hudson, Matthew McConaughey – Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt – videó

How to Lose a Guy in 10 Days - amerikai-német romantikus vígjáték Andie Anderson a Nőmérő Magazin újdonsült rovatvezetője,...

„Hajrá, Gelencsér Ferenc!” – Orbán Viktor a TikTokon is bíztatta a Momentum elnökét (VIDEÓ)

Mint ismert, a Momentum-elnök mikrofonja bekapcsolva maradt a legutóbbi parlamenti felszólalása után. Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla,...