15.5 C
Budapest
2022. május. 17. kedd

Straub Dezső döbbenetes vallomása: Böröndi Tamás hívott mentőt a Vidám Színpad koronavírusos művészéhez – A színészt rettenetesen megviselte barátja halála..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Majdnem egy hónap küzdelem után lett negatív Straub Dezső (68) koronavírustesztje. A Vidám Színpad művésze kórházba is került, annyira rosszul volt.

Straub Dezső közel egy hónapon keresztül küzdött a vírussal, másfél hétig nagyon rosszul volt Fotó: RAS-ARCHIV

Straub Dezső közel egy hónapon keresztül küzdött a vírussal, másfél hétig nagyon rosszul volt Fotó: RAS-ARCHIV

Más kérdés, hogy a kezelőorvosai először azt hitték, a színész szívével van probléma, így hazaküldték. Straub megküzdött a fertőzéssel, ám azt képtelen feldolgozni, hogy kollégája és jóbarátja, Böröndi Tamás (†65) ugyanezt a csatát elveszítette.
– Felfogom, hogy Tomi nincs többé, mégis úgy érzem, itt van, s nagyon fáj a hiánya. Engem megmentett, hogy mentőt hívott, de ő ment el az égi színpadra – sóhajtja Straub Dezső, aki több mint harminc éve jóban-rosszban, munkában és a magánéletben is összenőtt Böröndivel.

Még a betegség is egyszerre teperte le őket: a koronavírusos pénzhiány miatt mindketten a saját építkezésükön dolgoztak, éppen ezért először arra gondoltak, hogy meghűltek a kubikosmunka során.

– Mi még úgy nevelődtünk, hogy egy kis láz vagy meghűlés miatt nem maradhat el próba, előadás. Nem is gyanakodtunk másra, amikor rosszul lettünk – meséli Straub, aki két napig nyomta az ágyat izzadva, majd „meggyógyulva” ült be a Vidám Színpad premier előtti próbájára.

– Még egymásnak panaszkodtunk, hogy mennyire elfáradtunk… Miközben jegyzeteltünk a nézőtéren, rosszul lettem. A ruhatárnál rá kellett feküdnöm a pultra. Tomi hívott hozzám mentőt, a nézőtéren tették rám az EKG-t, kaptam infúziót.

Balázs Fecó (balról), Böröndi Tamás és Straub Dezső, mindhárman megfertőződtek, csak Dezső élte túl a koronavírustBalázs Fecó (balról), Böröndi Tamás és Straub Dezső, mindhárman megfertőződtek, csak Dezső élte túl a koronavírust

Mivel a szívverését rendellenesnek találták, a mentő kórházba vitte, ahol stabilizálták az állapotát, majd hazaküldték azzal, hogy később menjen vissza terheléses szívvizsgálatra.

– Azt gondolták, túlhajtottam magam és kiszáradhattam. Bár vettek vért, nem csináltak vírustesztet, de én gyanakodtam, így magam csináltattam meg, s rögtön pozitív lett. Másfél hétig nagyon rosszul voltam, a korábban operált szememben kis vakfolt keletkezett, amely azóta is megmaradt – panaszkodik a színész, aki a karanténban értesült arról, hogy Böröndi Tamás is megbetegedett.

– Küldtem neki sms-eket, de választ már nem kaptam, mert lélegeztetőgépre került… – mondja elkeseredve Straub, aki szerint az volt a baj, hogy meghűlésre gyanakodtak.

– Azt hittük, ki tudjuk feküdni, aztán minden megy tovább. Halálos tévedés volt.

A színész azt javasolja, mindenki szedjen vitaminokat, erősítse szervezetét, és a legkisebb gyanús jelre csináltasson tesztet. Ő a párjának, Mónikának is hálás.

– A túlsúly is kockázat, és az elmúlt időszakban majdnem 20 kilót fogytam a páromnak köszönhetően, ami akár életmentő is lehetett – teszi hozzá Straub Dezső.

Új munkát keres magának

Straub Dezső nem titkolja, a járvány miatt a színészek nehéz helyzetben vannak. Ő is spórolni akart azzal, hogy segédmunkásként beállt a saját építkezésére.

– Magunkra lettünk hagyva. Néhányunk ételfutár lett, Gergely Robi lángost süt, Xantus Barbara maszkot árul. Nekem is váltanom kell, hangalámondást vállalok. A fiamtól a karantén alatt direkt azért kaptam egy szerkezetet, amivel hangoskönyvet vagy narrációt tudok készíteni ismeretterjesztő filmekhez, ezt próbálom kihasználni

– mesélte a színész.

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Még előtte állt az egész élet: barátja szeme láttára zuhant a mélybe a 23 éves lány

Barátja szeme láttára vesztette életét egy fiatal nő. Még előtte állt volna az egész élete. A Romániából származó Nane-losana Bodea május...

Az a helyzet, hogy megöregedtél, kisanyám

Azt hitted, hogy nem fog megtörténni, ugye? Azt hitted, hogy megúszod, mert veled és a testeddel ilyesmi nem...

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának közleménye szerint az Azovsztal acélgyárban állomásozó egységek vezetői parancsot kaptak embereik életének megmentésére.

Elhagyták az ukránok az Azovsztal acélgyárat.. Hétfőn több száz embert evakuáltak az acélműből: ez volt utolsó menedékhely a városban,...

Hatalmas nemzeti lobogó ékesíti a megújuló Citadellát

Nem egészen három hónap alatt valósította meg a ZÁÉV a grandiózus lobogót és annak tartozékait. A ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Market...