28.3 C
Budapest
2022. június. 26. vasárnap

Statisztikai számítás: júniusban itthon már nem lesz több koronavírus-halott

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Legjobb esetben a jövő héttől nem lépnek be újabb családok a gyászolók körébe, de a legrosszabb forgatókönyv sem tűnik országosan vészesnek.

A Worldometers statisztikai adatbázison keresztül elérhető covid19.healthdata.org oldalon a Washingtoni Egyetem IHME intézete (Institute for Health Metrics and Evaluation) matemetikai alapon kiszámolta, hogy országonként milyen lefolyása lehet a koronavírus-járványnak legjobb, legrosszabb vagy átlagos esetben, és ezt grafikonra is vitte.

Az aktuális számítások egyike az alapján fogalmazta meg előrejelzését, hogy hogyan alakul a napi halálos áldozatok száma. Kiindulópontként

A közepes forgatókönyv szerint – amely alapján csütörtökön 9 új halálos áldozatnál kellett volna tartanunk a valóságos 10 helyett, de ez minimális eltérés a valóságtól -, május 26. után már nem lesz halálos áldozata a vírusnak Magyarországon, a járvány pedig lecseng.

A pesszimista jóslat szerint – amely alapján most napi 25 halálos áldozatnál tarthatnánk egy május 1-jei kiindulópontból nézve – a jövő héten kezd lenullázódni az új halottak száma, és június hónapban már senkinek sem kéne attól félnie, hogy belehal a betegségbe.

Van azonban egy optimista forgatókönyv is, amely alapján jövő csütörtöktől már nem lesz új gyászoló család.

Forrás: covid19.healthdata.org
Forrás: covid19.healthdata.org

A prognózis kitér arra is, hogy a rendelkezésre álló kórházi (intenzív) ágyak száma mennyire tűnik elégségesnek a helyzet kezelésére, a magyar állapotok igen stabil képet tükröznek, a kapacitások a következő hetekre is messze felülmúlják a várható terhelést.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
infostart, Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Biden: Nem jöttek be Putyin számításai, a Nyugat „megerősödve” kerül ki a háborúból!

Az Egyesült Államok elnöke szerint Oroszországnak nem sikerült megosztani a NATO-t és a G7 csoportot. Nem vált be Vlagyimir...

Kálmán Olga: Ez egy törvénytelen kormány, amely megszállta Magyarországot, felszámolta a köztársaságot és tönkretette a hazát

A DK szóvivője szerint Kövér László egyenként bünteti végig a DK képviselőit. A Demokratikus Koalíció nevében közleményt adott ki...

A Fidesz elfoglalta a Facebookot

A felszíni picsogás mögött elfoglalta a Facebookot a Fidesz” – olvasható a lap vasárnapi cikkében. Nem a Facebook hozta el...

Ezt látnod kell: 3 fiatal tehetség magával ragadó alkotást hozott létre Budapest szívében

A belváros szívében sétálva, a nyüzsgő Király utcában általában bulizó fiatalokat, lelkes turistákat látunk. Most viszont három tehetséges...