Hirmagazin.eu
Főoldal » Stabil a Fidesz-KDMP előnye
Belföldi hírek

Stabil a Fidesz-KDMP előnye

58 százalékkal nyert a Fidesz jelöltje a debreceni időközi önkormányzati választáson vasárnap – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában.

Időközi önkormányzati választást tartottak vasárnap Debrecenben, ahol 58 százalékkal nyert a Fidesz jelöltje, míg a második helyen 16 százalékkal a jobbikos jelölt, harmadik helyen pedig a DK jelöltje végzett, 6,3 százalékkal . Az MSZP jelöltje nem érte el az 5 százalékot.

Az 5 százalék fölötti eredmény is mutatja, hogy a DK az MSZP rovására tud szavazatot szerezni, amellyel a saját tárgyalási pozíciójukat javítják az MSZP-vel és Botka Lászlóval szemben – mondta Kiszelly Zoltán politológus.

Gyurcsány Ferenc továbbra is a baloldali szavazók elvárásainak próbál megfelelni, békülékeny, összefogáspárti, aki megpróbálja áttolni Botka Lászlót a “rossz rendőr” szerepébe a baloldali szavazók szemében – tette hozzá Kiszelly Zoltán.
A Fidesz előnye megingathatatlan a pártok versenyében

A pártok támogatottságával kapcsolatban, a Századvég 47 százalékot mért a biztos szavazó pártválasztók körében a Fidesznek, ami nagyjából megfelel a 2014-es számnak, akkor 44 százalék támogatta a Fideszt a választásokon. A Szazadvég felmérése is mutatja, hogy stabil a Fidesz-KDNP előnye a szavazó pártválasztók körében – hangsúlyozta Kiszelly Zoltán.

Az ellenzéki pártok “egymással veszekszenek”, nem tudják a Fideszt megszorongatni, nem látjuk azt, hogy egy esélyes alternatíva alakulna ki a jelenlegi kormánypárttal szemben – tette hozzá a politológus a Szazadvég kutatásával kapcsolatban.

A baloldali pártok inkább azt hangsúlyozzák amiben egyetértenek, hogy le kellene váltani a kormánypártot, míg a konkrét programpontokkal kapcsolatos kérdéseket zárójelbe teszik. A debreceni önkormányzati választások eredménye is megmutatta, hogy a többi baloldali párt az MSZP rovására tud szavazatokat szerezni – jelentette ki Kiszelly Zoltán.

“Nagy a helyezkedés a baloldalon”, az ellenzéki pártok messze vannak még a kormányképességtől – tette hozzá a politológus.

M1

Hasonló hírek

A világban élő magyarok jobb tájékoztatása a cél

info

MÁV: Március 31-ig használhatók az előző féléves diákigazolványok

Géza

Orbán Viktor jövő csütörtökön tárgyal az Európai Bizottság új elnökével

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....