34.4 C
Budapest
2022. július. 1. péntek

Spöttle: bárhol történhet támadás

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás: M1

A repülőterek könnyű célpontok lehetnek. (…) Elképzelhető, hogy több országra kiterjedő terrortámadásokról lehet szó – mondta George Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1-en.

Spöttle: ez a "migránssimogatók" műve

A legfrissebb hírek szerint 13 halottja és a 35 sebesültje van a brüsszeli robbantásoknak, amely a repülőtéren és a metrókban történt kedd reggel. Egész Európában fokozott ellenőrzést kell bevezetni, mert a kontinensen bárhol történhet támadás. „Elképzelhető, hogy egy koordinált, több országra kiterjedő terrortámadásokról lehet szó” – mondta George Spöttlebiztonságpolitikai szakértő az M1-en.

Ez egy válaszlépés volt

A szakértő szerint sejteni lehetett, hogy Salah Abdeslam elfogása nem marad válasz nélkül. “Ez egy válaszlépés volt és meg akarták mutatni a brüsszeli hatóságoknak és Európa biztonsági szerveinek, hogy ők uralják továbbra is a terepet” – közölte Spöttle, aki szerint további merényletek lehetnek.

 

bárhol történhet támadás

Most mindenkinek kerülni kell Brüsszelben a puha célpontokat. Ezek a repülőterek, a vonatpályaudvarok, a buszpályaudvarok és bevásárlóközpontok. Tehát minden olyan hely, ahol sok ember fordul meg célpontja lehet támadásoknak.

Könnyű célpontok a repülőterek

A repülőtéren történt merényletről George Spöttle elmondta, hogy a reptércsarnokba bejutni nagyon könnyű bárkinek. „A reptereket kívülről nem védik, bármikor be lehet menni a budapesti, a berlini, vagy a brüsszeli repülőtérre is” – mondta a szakértő.

Ruha alatt vagy hátizsákban van a bomba

Az Iszlám Államra nagyon jellemző, hogy öngyilkos merényletet hajtanak végre, és rengeteg fiatal jelentkezik is öngyilkos merénylőnek. A támadók a ruhájuk alatt vagy a hátizsákjukban könnyedén el tudják rejteni a robbanóanyagot és amikor a legtöbb ember van az adott helyszínen, akkor hozzák működésbe a merénylő a bombát – magyarázta a szakértő.

Csatakiáltással kezdték a terrorsorozatot

A brüsszeli repülőtéren arab kiáltásokat is hallani lehetett, erről Spöttle elmondta, hogy az IÁ-ra jellemző, hogy csatakiáltással kezdik a terrorsorozatot – tette hozzá a szakértő.
 

bárhol történhet támadás2

 

Spöttle szerint az Iszlám Államnak az célja, hogy minél több keresztényt meggyilkoljanak, destabilizálják az országot és megmutassák, hogy tőlük félni kell. Háború zajlik Európa szívében köztünk és a terroristák és az IÁ között – mondta.

Az Iszlám Állam újra teret akar nyerni és meg akarja félemlíteni az embereket. Ez történt Egyiptomban is, ahol már sokan meghaltak és eluralkodott emiatt a félelem a turistákban. Továbbá a török riviéra, a marokkói, az algériai és a tunéziai strandok is fokozottan veszélyeztettek.

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Dráma a Keletinél: a forró vonatkocsiban ragadtak az utasok, az ablakokat kellett kitörniúk, hogy menekülni tudjanak.. – A MÁV “széttette” a kezét.., aztán mégis...

A meghibásodás a klímát is tönkretette, ezért hamar borzalmas hőség lett a kocsiban. Csütörtökön a Keleti pályaudvaron műszaki hibát...

Tragédia: Megtalálták a Visegrádnál a Dunába veszett lány holttestét

A Duna budapesti szakaszán találták meg a Visegrádnál eltűnt kislány holttestét. Kajakozók bejelentése alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányág Dunai Vízirendészeti...

Kizuhant egy fesztiválozó az óriáskerékből a Balaton Soundon

Súlyos sérüléseket szenvedett egy feszitválozó a Balaton Soundon, miután kizuhant az óriáskerékből. A hírt a sérült bulizó egyik barátjától...

Rossz hír a Balatonra készülőknek: “elesett” az M7-es

A nagy forgalom mellett egy hármas baleset is lassítja a közlekedést az M7-es autópályán a fővárosból a Balaton...
facebook