Hirmagazin.eu
Főoldal » Sosem volt a nők dolga egyszerű, de néhány dolog segített megkönnyebbíteni pár dolgot
Életmód hírek

Sosem volt a nők dolga egyszerű, de néhány dolog segített megkönnyebbíteni pár dolgot

Ezek azok a háztartási berendezések amik sokat segítenek a nők életében, szüleinkhez és nagyszüleinkhez képest felére csökkent a nők háztartási feladata.

nők élete régen és most

Így lett könnyebb a nők élete az idő múlásával

Nem nagy meglepetés persze, ez mindig így is volt és így is lesz, hogy a házimunka a nőkre hárul. Ebben is meg lehet találni a szórakozást, sőt manapság nagyon sok konyhai eszköz segít a nőknek abban. hogy a háztartási feladatokat felére tudja csökkenteni. Régen amikor még nem volt mosogató és mosógép akkor a nőknek az élete a háztartás körül forgott, gyakorlatilag emellett semmi másra nem volt idejük. De a nők mindenre is képesek, emellett még gyereket is neveltek.

Leszámítva a kétkezi otthoni feladatokat, mint az ablakpucolás, az edények szivaccsal való elmosása és az egész otthon rendben és tisztán tartása a legtöbb háztartásbeli feladat idejét már régen is igyekeztek redukálni. Így bármennyire is érdekesnek tűnik ma már egy ilyen eszköz, de a képen látható háztartási eszközöket, szívesen használták.

A mosásra való egyik legősibb módszer a kézzel való ruhamosás. Ezt a legtöbbször mosódeszkán végeztek. Nagyjából az 1950-es évekig mostak mosódeszkán a nők. Az nők maguk készítettek lúgot hamu felhasználásával. Ebből állítottak elő szappant ami segített a ruhák tisztára mosásában.

De például a 20. század elejéig sok háztartásban lehetett találni köpülőt is. Ezt egy mai fiatal valószínűleg fel sem ismerné, hogy mi az. A köpülőben legtöbbször az asszonyok kézzel vajat köpültek. Mivel a nagyszüleink még többnyire maguknak állították elő az elfogyasztani kívánt élelmiszereket. Kemény idők voltak azok az biztos.

Az 1800-as években a porszívózás sem volt annyira egyszerű mint ma. Akkoriban manuálisan működő fém porszívókat használtak. Az 1900-as évekre ez a technológia is nagyon sokat fejlődött és sokat segített az asszonyoknak a takarításban.

contrapasso

A mosogatás sem volt olyan egyszerű mint ma, hogy bepakolunk étkezés után a mosogatógépbe és egy óra múlva már mindent fényesre mos. 1887-ben Josaphine Cochrane és George Butters közös erővel elkészítették az első hatékony, mechanikus mosogatógépet. Ebben az időszakban Amerikában elterjedtek voltak a mosogatógépek, de Magyarországon még 1997-ben is csak minden 100. háztartásban volt.

foodyny

1871-ben egy nő szabadalmaztatta a cserélhető vasalónyelet. Előtte, ha kibírhatatlan forróságúra melegedett a nyele, és olyankor abba kellett hagyni a vasalást. Meg várni, hogy lehüljön majd kezdeni előlről. Ezen a képen már egy ilyen új fajta vasalót láthattok. A kép 1941-ben készült, a vasalók azóta is mind a mai napig folyamatos újdonságokkal és jobb képességekkel vannak fejlesztve.

vasalás

almaimotthona

Hasonló hírek

Az ellentétek vonzzák egymást

info

Szeptembertől szolgálatban – munkába álltak az iskolaőrök..

Géza

Most közölték: Meghalt az ország egyik leghíresebb mestercukrásza

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....