3.6 C
Budapest
2023. november. 28. kedd

Sorra mérgezik a kisállatokat Szekszárdon

Dátum:

Megosztás:

Az utóbbi na­pok­ban hét ál­la­tot vit­tek be mér­ge­zési tü­ne­tek­kel a szek­szárdi kis­ál­lat­kli­ni­kára. Va­laki tu­da­to­san mér­gezi a ku­tyá­kat és a macs­ká­kat.

Kutyákra és macskákra specializálódott valaki Szekszárdon, az elmúlt napokban ugyanis hét állatot kellett a helyi állatklinikára vinni azonos tünetekkel. A vér- és vizeletvizsgálat után beigazolódott, hogy fagyállóval átitatott csalit etethettek az állatokkal.

Sajnos egyik állatot sem sikerült megmenteni, pedig mindent megadtunk nekik, ami csak lehetséges volt abban az állapotban

– meséli szomorúan a Tolnai Népújságnak a klinika vezető állatorvosa. Dr. Hadházy Ákos elmondta, hogy pár nap után leállt a megmérgezett állatok veseműködése és emiatt pusztultak el.

Sorra mérgezik a kisállatokat Szekszárdon

Hét négylábú halt bele a mérgezésbe Szekszárdon (Illusztráció)

Az állatorvos szinte biztos benne, hogy valaki, vagy valakik tudatosan mérgezték meg a kutyákat és macskákat – a helyzet hasonló a nemrégiben nyilvánosságra került kaposvárihoz, amiről a Ripost is beszámolt.

A fagyálló folyadék édes, így nem riasztja el az állatokat. Lassan hat, hosszú szenvedésre ítéli azt, aki fogyaszt belőle.

Ha időben észreveszik a mérgezést, akkor viszont kezelhető, mégpedig tömény alkohollal, mely semlegesíti a mérget.

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

L-arganin és lehetőségeinek kiaknázása az edzésnél

Az emberi test különböző fiziológiai funkcióinak széleskörű spektrumáért felelős fehérjék fontos alkotóeleme. Ugyancsak ismert a nitrogén-oxid prekurzoraként – ami...

A 35 legérdekesebb TikTok statisztika 2023-ban

2016-ban indult és azóta felforgatta a közösségi média világát. Világszerte 3 milliárd letöltés Magyarországon pedig már több, mint...

Harry herceg ultimátumot adott a királynak..

Harry herceg állítólag egy komoly kérdést tett fel apjának, III. Károly királynak Archie hercegről és Lilibet hercegnőről, hogy rávegye a...

Veszélyes az iPhone egyik újdonsága – már a rendőrök figyelmeztetnek

Az iOS új funkciója akkor is működik, ha a használója nem is tud róla. Veszélyes lehet az iPhone-ok egyik...