20.5 C
Budapest
2022. augusztus. 8. hétfő

Soros György elismeri, hogy a bevándorláspárti erők vesztettek

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Rendkívül sikeres volt a magyar–lengyel összefogás az uniós költségvetési vitában Robert Fico volt szlovák miniszterelnök szerint.

„Az, hogy Soros György Magyarország miatt Angela Merkelt támadta, megerősíti, hogy rendkívül sikeres volt a magyar–lengyel összefogás az uniós költségvetési vitában”

– fogalmazott Robert Fico videóüzenetében a közösségi oldalán.

A volt szlovák kormányfő úgy fogalmazott: a két ország sikere vitathatatlan, vétójuk pedig jogos volt, hiszen zsarolni lehetett volna a tagállamokat. Az pedig, hogy Soros György is belépett a vitába, azt mutatja, hogy mindez a migrációról is szólt, hiszen a millárdos a világ összes migránsát behozná az unióba – fogalmazott Robert Fico.

Soros György felháborodását fejezte ki

Európának fel kell lépnie Magyarország és Lengyelország ellen ezzel a címmel publikált írást Soros György még november közepén.

A milliárdos december elején újabb cikket írt, amelyben már azt akarta elérni, hogy a magyarokat és a lengyeleket kihagyva fogadják el az Európai Unió járványügyi mentőalapját, majd örökkötvények kibocsátásával finanszírozzák a hitelfelvételt.

„A lehető legrosszabb kompromisszum született” – ezt pedig már most pénteken írta Soros György azután, hogy a tagállamok megállapodtak a hétéves költségvetésről és a helyreállítási alapról.

„Minden, amit tehetek, az, hogy kifejezzem az erkölcsi felháborodást” – fogalmaz a spekuláns csalódott hangvételű írásában, amelyben elismerte, hogy az uniós tárgyaláson Orbán Viktor akarata érvényesült.

Soros György elismeri azt, hogy a bevándorláspárti erők vesztettek, és Orbán Viktor és Lengyelország nyert.

„Soros György csalódottsága egyértelmű bizonyítéka annak, hogy az üzletember saját nézeteit akarta ráerőltetni az Európai Unió tagállamaira” – így értékelte Soros György véleménycikkét a közmédia vezető külpolitikai újságírója. Bende Balázs hangsúlyozta: a milliárdos emberei az elmúlt években Brüsszelben is azon dolgoztak, hogy politikai nyomást gyakoroljanak a magyar kormányra, ami most kudarcot vallott.

„Soros György az elmúlt időszakban végzett munkájának, tehát tulajdonképpen a magyar belpolitikába való beavatkozásnak, a magyar kormánnyal szembeni harcának a kudarcaként éli ezt meg” – fogalmazott Bende Balázs.

A baloldal vereségről beszél

A baloldali politikusok ennek ellenére itthon a magyar kormány vereségeként próbálták beállítani az uniós csúcson elért eredményeket. Gyurcsány Ferenc felesége, a DK-s Dobrev Klára és a momentumos EP-képviselők is arról beszéltek, hogy a magyar kormány veszített, és a baloldal győzött.

Donáth Anna azt írta: „Orbán Viktor elállt a vétótól, amivel nem érte el a célját.”

A magyarázkodó baloldali EP-képviselők mellé pénteken Karácsony Gergely is beállt, aki Varsó szintén baloldali főpolgármesterével adott ki közös nyilatkozatot. „A magyar és a lengyel kormányok az utolsó pillanatban visszatáncoltak a szakadék széléről” – fogalmazott a két politikus.

Jogos volt Lengyelország és Magyarország kiállása

Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója az M1-en arról beszélt: nemcsak Magyarországon, hanem Európában is nehezen tudták kommunikálni a vereséget.

„A politikusok általában próbálták győzelemként feltüntetni, de a sajtó, a holdudvaruk pedig egyértelműen vereségként definiálták ezt, és egyébként Soros György cikkére kellett várniuk, aki végül is pontot tett ennek a dilemánnak a végére, és kimondta, hogy ez valójában Magyarország és Lengyelország szempontjából, hogyha úgy tetszik, győzelem” – mondta Boros Bánk Levente.

Fico szerint Soros György a világ összes migránsát behozná az EU-ba

Közben egyre többen ismerik el a két ország sikerét. Robert Fico volt szlovák kormányfő, a közösségi oldalára feltöltött videójában úgy fogalmazott: Magyarország és Lengyelország vétójának volt értelme. Ezek az országok jogosan álltak ki egy olyan rendelettel szemben, amivel vissza lehetett volna élni. Példaként említette a kötelező migránskvótát.

„A rendszer nagyon egyszerű lenne: nem értesz egyet valamivel, amit a nagy országok szeretnének? Szóval találunk neked valamit, például megsérted a jogállamiságot, és mi nem fizetjük ki neked a támogatást, ezért gondold át jól, hogy akarod vagy sem a kötelező kvótát” – hangsúlyozta a legnagyobb szlovák ellenzéki párt vezetője. Hozzátette:

az, hogy a vitába Soros György is belépett, kétségtelenül azt jelenti, hogy a migrációról is szó volt,

mert a milliárdos a világ összes migránsát behozná az unióba.

A politikus arról is beszélt: a két ország hatalmas sikert ért el, Szlovákia pedig elárulta a V4-es együttműködést. Szerinte Szlovákiának gratulálnia kellene Magyarországnak és Lengyelországnak, egyben köszönetet mondani nekik, mivel ők a szlovákok érdekeit is védték.

hirado, M1

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Így dolgoznak rendőreink – videó

Így fogták el a veszélyes bűnözöt.. Videó itt! Hirmagazin.eu

A szeder finom, édes és egészséges

Emlékszem, amikor gyerekkoromban nagymamánál ettük a szedret és nem foglalkoztunk azzal, hogy aztán kékesfekete szájjal bújunk elő a...

Kis Magyarország, nagy klasszisokkal, .. mennyire bosszanthatja ez a világot: Kopasz Bálint ismét világbajnok! – Gratulálunk a kimagasló sportteljesítményhez!

Kopasz Bálint visszaszerezte a világbajnoki trónt kajak egyes ezer méteren. Olimpiai bajnok klasszisunk hatalmas csatában, minimális különbséggel győzte le...

Augusztus nyolcadika a cigány dal napja – holnap lesz

Az első magyar dal napját követően, 2008-ban jutott eszébe Rostás Mihály Mazsinak, hogy jó lenne megszervezni a cigány...
facebook