11 C
Budapest
2023. március. 24. péntek

Soros állhat a migránshajók spanyolországi befogadásának hátterében

Dátum:

Megosztás:

Több százan tüntettek szombaton Berlinben a migránsok mentését végző NGO-k mellett. Azt szeretnék elérni, hogy ne korlátozzák a Földközi-tengeren a civil hajók tevékenységét.

Európa élethalálharca – blogstar.hu

A korlátozást azonban éppen azért vezették be az olaszok, mert úgy gondolják, hogy a civilek nem mentik, hanem taxiztatják a migránsokat, a jelenség mögött pedig Soros Györgyöt és szervezeteit gyanítják. Lomnici Zoltán alkotmányjogász a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában arról beszélt, hogy Soros György hálózatának korlátlan erőforrása van, civil szervezetein keresztül pedig beleavatkozik a politikába.

Nagyjából nyolcszáz ember gyűlt össze szombaton Berlinben a városháza előtt. Azért vonultak az utcákra, hogy a Földközi-tengeren a migránsok mentését végző NGO-k akadályozása ellen tiltakozzanak.

„Teljesen egyértelmű, hogy szükség van egy politikai megoldásra. Ha valaki beleesik a folyóba, és én épp a folyóparton mellette állok, nem hagyhatom megfulladni” – mondta az egyik tüntető, a német ellenzéki Zöldek vezetője.

Hasonlóan érvelt csütörtökön az Európai Parlamentben a zöldpárti Judit Sargentini is, amikor egy olyan határozatot szavaztak meg, amely szerint nem korlátozhatnák a jövőben a migránsokat segítő NGO-k tevékenységét.

Az európai politikusok közül azonban sokan más véleményen vannak. Úgy vélik, hogy a civil hajók nem a bajba jutottakat mentik, hanem egyenesen a líbiai partokig hajóznak és onnan taxiztatják a migránsokat. Olaszország ezért nem engedi kikötni a bevándorlókat szállító bárkákat.

A múlt héten például, miután egyetlen tagállam sem fogadta a Mission Lifeline német NGO hajót, Málta engedte kikötni. A kapitányt azóta bíróság elé állították, a hajót pedig lefoglalták. Azzal vádolják, hogy megfelelő engedélyek és úti okmányok nélkül, törvénytelenül hatolt be máltai felségvizekre, ráadásul helyzetjelzőjét a líbiai partok közelében többször is kikapcsolta.

Az olasz szigorítás óta Spanyolország is fogadott migránshajókat. A Proactiva Open Arms sem kormányzati szervezet hajója, szerdán kötött ki Barcelonában 60 migránssal a fedélzetén. Több mint két hete szintén Spanyolországban, Valenciában ért partot az SOS Méditerranée és az Orvosok Határok Nélkül nevű civil szervezetek által fenntartott Aquarius nevű hajó is.

Soros állhat a spanyol befogadás hátterében

A spanyol befogadás hátterében Soros György állhat; a spanyol sajtó múlt hétvégén arról cikkezett, hogy Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök titokban találkozott „a világ legnagyobb spekulánsával”, Soros Györggyel. A súlyos költségvetési gondokkal küzdő Spanyolország új kormányfőjét, a sajtóhírek szerint, két pénzügyi tanácsadó kíséretében kereste fel a milliárdos. A spanyol lapok hozzáteszik, hogy Soros Györgynek nagy befolyása van Brüsszelben, ráadásul migrációpárti kampányokat és a tömeges bevándorlást támogató NGO-kat finanszíroz világszerte.

A találkozó után néhány nappal egyébként az Európai Bizottság 26 és fél millió euró, mintegy 8 és fél milliárd forint gyorssegélyt utalt Madridnak a megnövekedett migrációs nyomás okozta növekvő kiadásokhoz.

Ifjabb Lomnici Zoltán a Vasárnapi Újságnak adott interjújában egyebek mellett arról beszélt, hogy szinte nincs a közpolitikai kérdéseknek olyan szegmense, amelyben ne lenne jelen a Soros-hálózat egy-egy eleme. A jogász azt is hozzátette, hogy Soros György a Forbes magazin listáján a 30 leggazdagabb ember között szerepel, civil méretekhez képest korlátlan erőforásokkal rendelkezik, a Soros-hálózatba sorolható szerveződések száma pedig több ezerre tehető.

Forrás: M1

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Mai esti tornánkat az orvos tanácsaival is elláttuk – videó

A doktor úr elmond mindent, az esti tornát csak az után csináld, hogy elolvastad a doktor úr tanácsait! Itt...

Esti mese – videó

Jó éjszakát gyerekek! Esti mese videója Hirmagazin.eu

Pompa, fényűzés: elképesztő ruhakölteményekben vonultak végig a hazai sztárok a Glamour-gála vörös szőnyegén – fotók

Megvannak a GLAMOUR Women of the Year díjazottjai! Idén hat kategóriában lehetett szavazni! A GLAMOUR Women of the Year díj küldetése immár 15...

Már nem bírják tovább: bűzlő mocsár keseríti meg a debreceni belváros lakóinak életét – videó

Békákkal, nádassal és fészkelő madarakkal teli mocsár áll a házak között Debrecen belvárosában már több mint tíz éve. Náddal...