25.2 C
Budapest
2022. május. 16. hétfő

Sokkot kaptak a csillagászok: gigászi napvihar tart a Föld felé! – VIDEÓ

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A csillagászok figyelmeztetést adtak ki, mert a tegnapi gigászi napkitöréseket követő protonáradat miatt hamarosan megbolondulhatnak az elektronikai eszközök.

A NASA napfigyelő műholdjai 2017. szeptember 6-án elképesztő méretű napkitöréseket érzékeltek. Az első kitörés egy X2.2-es erősségű robbanás volt 9 óra 10 perckor, majd 12 óra 2 perckor egy hatalmas X9.3-as kitörés vakította el a kamerákat. A tudósok szerint az elmúlt tíz évben nem volt még egy ekkora kitörés.

Mindkét kitörés a Föld irányába történt, így a koronakidobódás 2-3 nap alatt eléri a Földet. A számítások szerint nagyon erős geomágneses viharba kerülhetünk.

Sokkot kaptak a csillagászok gigászi napvihar tart a Föld felé! 1
Röntgensugárzás a Föld közelében

A két nagy koronakidobódás (CME-k) látható a SOHO műhold felvételein is. A csillagászok szerint a röntgensugárzás nyolc perc alatt ért a Naptól a Földre, de a protonáradat egy-két nap alatt érhet el minket.

Sokkot kaptak a csillagászok gigászi napvihar tart a Föld felé! 2
Protonáradat a Föld közelében

Valamikor a hétvégén olyan helyeken is láthatunk majd sarki fényt az égbolton, ahol korábban nem. A protonáradat nagyjából az észak-amerikai kontinensre zúdul majd, és hatással lehet az érzékenyebb elektronikai eszközökre…

Sokkot kaptak a csillagászok gigászi napvihar tart a Föld felé! 3

Forrás: Ripost

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Tragédia: durrdefektet kapott és felborult egy tűzoltóautó Borsodban

Annyira siethettek egy tűzesethez a kazincbarcikai tűzoltók, hogy a konvoj lajtoskocsija durrdefektet kapott és felborult. Személyi sérülés nem...

Észak-Korea – Kim DzsungUn: Nem koronavírus, hanem egy országon átviharzó lázas megbetegedés az, amiben benne vagyunk – A helyi állami sajtó szerint lázas betegekből...

Világsajtó - Letarolja Észak-Koreát a koronavírus: teszt és vakcina nélkül küzdenek a humanitárius katasztrófa ellen Sokáig tagadta Észak-Korea diktátora,...

Az orosz oligarchák paradicsomában van villája Zelenszkijnek, amelyet fedőcégeken keresztül birtokol – Szólj hozzá!

A több mint 400 négyzetméteres villa mindössze 400 méterre fekszik a tengerparttól. Volodimir Zelenszkij vagyonát egyes források egymilliárd dollárra...