7.7 C
Budapest
2022. december. 4. vasárnap

Sokkoló videó került fel a YouTube-ra: titokzatos, maszkos alak fenyegeti a világot!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Az internet történetének egyik legnagyobb rejtélyével állunk szemben. Egy kétperces videó került fel a YouTube-ra, amin egy titokzatos, maszkos alak igen félelmetes jelekkel és rejtvényekkel fenyegeti a társadalmat, kiemelve az amerikai elnököt.

Sokkoló videó került fel a YouTube-ra: titokzatos, maszkos alak fenyegeti a világot

A két perces, meglehetősen sokkoló, és a nyugalom megzavarására alkalmas kisfilm rendkívül sok kódot, rejtvényt rejt, van köztük írásos, képi, de a hanganyag is elég bizarr titkokkal teli. A Reddit-en sok száz felhasználó jelen pillanatban is épp ezek feltörésén dolgozik, több esetben már sikerrel is jártak. Azt nem tudni, a hatóságok figyelmét már magára vonta-e a titokzatos figura. A videó két hete került fel a YouTube-ra, furcsa címmel: 11B X 1371. A leírás magyarra fordítva így hangzik: „Figyelsz?

A még furcsább az, hogy ez már nem az első feltöltés, május óta érkeznek információk róla, az eredeti feltöltő pedig állítja, egy spanyolországi padon találta a DVD-t. Azt gondolta, segítséget kér a legnagyobb videomegosztó közösségétől, hogy mit is jelenthet, de sokáig senki sem nézte meg a felvételt. Névtelen borítékban kapott egy hasonló DVD-t a svéd techblog, a GadgetZZ, a csomagot Lengyelországban adták fel, több mint 20 éves postai bélyegekkel.

A felvétel kísértetiesen hasonlít azokra a videókra, amiket már számos horrorban és thrillerben láthattunk, sok sorozatgyilkos így kommunikál a sajtóval vagy a rendőrséggel. A legtöbben úgy gondolják, pont ezért lehetséges, hogy egy készülő filmnek (például a 2016-ban érkező Inferno-nak) reklámjával állunk szemben. Az önkéntes kódfejtők munkája alapján több probléma merül fel ezzel kapcsolatban.

Néhány példa a megfejtett üzenetekből:

– Az első feltöltés címe és leírása bináris kódokkal történt, átalakítva: „muerte (halál), „te queda 1 año menos (egy éved vagy még kevesebb van hátra).

– Az egyik morzekód jelentése „RED LIPSLIKE TENTH, ami egy anagrammája a „Kill the president (öld meg az elnököt) mondatnak. Az elnök személyét egy másik kód, a Fehér Ház GPS koordinátái pontosítják. A négylépéses sakk-matt betűkódja szintén hatalomdöntésről árulkodik.

– Sokan nem tudják, de képeket is lehet hanggá alakítani, itt is erről van szó, az ijesztő háttérzaj véres képeket és üzeneteket is rejt („we are the antivirus- mi vagyunk az antivírus, „you are already dead – már halott vagy)

– A pestisdoktorok ruhájára és maszkjára emlékeztető jelmez miatt többen biológiai fegyvertől, gyilkos vírustól félnek

– Windings karakterek is felbukkannak, azok jelentése: „A new order is on the rise. You will join, or you will fall. The virus has spread too far; it must be stopped. We will dike it at it’s root. 13 ani 50, will burn (Egy új rend van felemelkedőben, csatlakozz vagy elbuksz. A vírus már túlságosan elterjedt, meg kell állítani. A gyökerénél gátoljuk meg. 13 ani 50 égni fog.) A 13 ani 50 lehet, hogy az amerikai zászló csíkjaira és csillagaira utal.

– A legfélelmetesebb azonban a villogás megfejtése: „2015THEREWILLBE(THREE) (2015-ben három lesz belőle) – idén pedig három alkalommal van péntek 13-a, a legközelebbi és egyben az utolsó novemberben.

Sikerült megtalálni a felvétel helyszínét, ami nem más, mint egy elhagyatott, romos elmegyógyintézet Lengyelországban. Továbbra sem tudnak azonban megfejteni sok szöveges kódot, illetve azt, hogy miért mutatja fel az ujjait a maszkos figura. Nehéz elképzelni, hogy bármelyik cég meg merné lépni, hogy az amerikai elnököt fenyegeti és sokkoló képeket mutat csupán marketingfogásként.

Forrás: TheNews

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Harry herceg Pókembernek öltözött – videó

Harry herceg Pókember-jelmezt öltött magára egy videó erejéig, amelyben a háborúban elesett katonák gyermekeinek üzent, valamint boldog karácsonyt...

A foci VB eseményei.. – videók

Ma a franciák a lengyelekkel játszanak, 16.00 órakor, és 20.00 órakor Anglia Szenegállal.. Kivonatosan, itt tudod megnézni ami volt,...

Tiltakozást szervez a MOK az egészségügy átalakítása miatt: „Nincsen benne gyakorlatilag olyan intézkedés, ami ne adna lehetőséget a visszaélésre”..

Tiltakozó akciót tervez a Magyar Orvosi Kamara (MOK), miután a kormány nem vette figyelembe a javaslataikat, melyeket az...

Eltűnt két gyermek és egy fiatal lány!

Mindhármukat rendőreink jelenleg is keresik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányság 01140-157/581/2022. körözési számon eljárást folytat az ismeretlen helyen...