17.3 C
Budapest
2023. május. 28. vasárnap

Sokkoló új részletek: egy férfi tétlenül nézte a kislány fuldoklását a sárvári fürdőben

Dátum:

Megosztás:

Sárvár — Döbbenetes, megrázó részleteket tudott meg a Blikk a hároméves kislány halálával kapcsolatban, aki a sárvári gyógyfürdő hullámmedencéjébe fulladt.

A gyermek a szüleivel és a testvérével érkezett az uszodába, ám a tragédiát megelőző pillanatokban – eddig nem ismert okból – elkeveredett mellőlük. A pici utolsó perceit kamera is rögzítette: a felvételen jól látszik, hogy elindul a víz felé, majd legalább másfél percig küzd, hogy fent tudjon maradni a felszínen, ám végül elsüllyed. A kislány közelében több felnőtt is karnyújtásnyira volt, mégsem segített neki senki sem. Ennek oka nem feltétlenül a nemtörődömség, sokkal inkább az, hogy a filmekben látottakkal ellentétben a fuldoklónak a legtöbb esetben nincs ereje segélykiáltásra, de még kapálózásra sem.

Úgy tudjuk: volt egy férfi, aki hosszan nézte a gyerek küzdelmét , a lábával még meg is bökte, mégsem tett semmit sem. Lehet hogy lefagyott hirtelen, és fel sem fogta, mi történt a szeme előtt. Információink szerint a férfit a rendőrség is meg akarja hallgatni.

Amint a gyermek édesanyja észrevette, hogy eltűnt a kislánya, azonnal a keresésére indult, ám rossz irányba ment. Kétségbeesésében az úszómesterhez fordult, akivel együtt találták meg a mozdulatlan kislányt. 

Ebbe a medencébe ment be a kislány, ahol a víz alá került

– Azonnal kihúzták, még egy fürdőző nő is segített, hogy egyetlen pillanatot se vesztegessenek el, és az úszómester megkezdte a gyerek újraélesztését. Tényleg mindent megpróbált a kollégáival együtt, aztán jöttek a mentők, végül a mentőhelikopter vitte el. Soha nem felejtem el a szülők arcát, ahogy nézték a gyermekük életéért folytatott emberfeletti küzdelmet – idézte fel a drámai pillanatokat egy szemtanú. A kórházban már nem tudtak segíteni a kislányon, az a körülbelül három perc, amit a víz alatt töltött, végzetesnek bizonyult.

Nagyon kevés olyan gondos és odafigyelő házaspárt ismerek, mint a meghalt kislány szülei – kezdte lapunknak a gyászoló család egyik ismerőse.

Pokolian összetörtek a gyászban, az édesanya még a házba sem tudott többé hazamenni, ahol ez idáig éltek. Nekik tényleg minden gondolatuk a gyerekek körül forgott – árulta el a család ismerőse.

A gyógyfürdőben belső vizsgálatot tartottak, amelynek már eredménye is van. 

 – Részünkről minden szakszerűen, a szabályok betartásával történt. Az úszómesterek helyesen jártak el, és tényleg mindent megpróbáltak, hogy megmentsék a kislány életét – közölte megkeresésünkre Vajtko Tibor létesítményigazgató.

A kislányért mentőhelikopter is érkezett, kórházba vitte, de ott már nem tudták megmenteni / Fotó: MTI Varga György

Azonnal kiáltson

Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke szerint a legfontosabb ilyen helyzetben, hogy a szülők ne féljenek segítséget kérni. – Amint valaki észleli, hogy a gyermeke eltűnt, ne egyedül kezdje keresni, hanem azonnal üvöltsön, hogy „emberek segítsetek, baj van”, mert együtt nagyobb esély van a gyerek megtalálására. A másik, hogy aki egyedül lévő kisgyereket lát, kérdezze meg, hogy kivel van. Gyerek nem lehet felügyelet nélkül, inkább vállaljuk, hogy a szülők később nem örülnek, hogy megszólítottuk a kicsit, mint hagyjuk, hogy megtörténjen a tragédia – vélekedett a szakember.

Forrás: Blikk.hu

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Magyar animációs filmé a rövidfilmes Arany Pálma

Buda Flóra Anna francia-magyar koprodukcióban készült 27 című animációs filmje nyerte el szombat este a legjobb rövidfilmnek járó...

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és...

Kiesés! A Honvéd kikapott a Puskás Akadémiától, búcsúzik az élvonaltól

A labdarúgó NB I 33., utolsó fordulójában a Budapest Honvéd izgalmas hajrá után 2–1-re kikapott a Puskás Akadémiától,...