17.4 C
Budapest
2022. május. 25. szerda

Sokkoló tanulmány került nyilvánosságra

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

200 milliónál is több keresztényt zaklattak világszerte. Elkészült a tavalyi adatokat tartalmazó tanulmány. Észak-Koreában a legrosszabb a helyzet.

A keresztényüldözésről szóló cikkeket olvasva úgy tűnt, hogy a legrosszabb helyzetben az Egyiptomban élő koptok vannak. Ez azonban nincs így – legalábbis a világ összes keresztényüldöző államát elemző Open Doors szervezet szerint.

Friss elemzésükből kiderült, hogy

tavaly 200 milliónál is több keresztényt zaklattak a hite miatt világszerte. Az őket ért támadásokban 3066-an meghaltak és 1020 főt megerőszakoltak.

A keresztényüldözési listát immár 22 éve Észak-Korea vezeti. David Curry, az Open Doors elnöke elmondta, hogy a kommunista országban mindenkit a rendszer ellenségének tartanak, akiről – leginkább a széles körű besúgó hálózaton keresztül – megtudják, hogy hívő, illetve akinek a lakásában Bibliát találnak.

A lista második helyén Afganisztán áll, ahol a keresztényi lét lassan “rémálommá változhat”, és ugyanez a helyzet az első nyolc helyen álló, alapvetően iszlám államban.

Indiában a hindu szélsőségesség veszélyezteti a keresztényeket, különösképpen a nőket, akik gyakran válnak erőszakos nemi közösülés áldozataivá. David Curry úgy látja, hogy a jelenlegi indiai vezetés célja, hogy a hindu valláson kívül minden más vallást kiszorítson a hatalmas országból, habár kívülről úgy látszik, hogy a különböző vallású emberek békésen élnek egymás mellett.

A keresztényüldözés ötvenes listájának 39. helyén Mexikó, 49 helyén pedig végén Kolumbia áll, ahol az üldöztetés a szervezett bűnözéssel kapcsolható össze.

Forrás: Ripost/ Breibart.com

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

3 érv, hogy miért a faktoringot érdemes választanod vállalkozóként

2022-ben talán minden eddiginél fontosabb, hogy vállalkozóként alternatív pénzügyi megoldásokat is eszköztárunkba emeljünk. A vállalkozói hitelek egyre drágábbak, és...

Rendkívüli bejelentés: Háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány – videó

Háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/505480614638923 Facebook Hirmagazin.eu

Kidobták a szülei, ezért akart öngyilkos lenni a fiú Margit-hídon

Fináncz Dominik szerda délután munka után sétált hazafelé, amikor meglátta a Margit híd korlátjába kapaszkodó fiatalt. Zsigereiben érezte, hogy...

Kevesebb és drágább lesz idén a hazai görögdinnye: akár 40 százalékkal is többet fizethetünk érte, mint tavaly

Az importverseny viszont idén várhatóan valamivel kevésbé szorítja majd a hazai dinnyetermelőket, hiszen az extrém magas üzemanyagárak miatt...