-1.4 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Sokkoló részlet derült ki II. Erzsébet családjáról

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Érdekes dolgokat fedett fel a brit királynő családfájának elemzése: II Erzsébet ősei között a közönséges vízvezeték-szerelők mellett a muszlimok egyik legszentebb alapja is megtalálható.

A másfél ezer évre visszanyúló családfa először egy neves marokkói napilapban került nyilvánosságra – e szerint II. Erzsébet ősei között megtalálható az a Vlad Tepes havasalföldi fejedelem, akiről Drakulát mintázták; a Rettenthetetlen című filmben is feltűnő I. Róbert skót király, valamint olyan hétköznapi alakok, mint egy lelkész vagy éppen egy vízvezeték-szerelő. A legmegdöbbentőbb „ősapa” azonban az iszlám vallás megalapítója, Mohamed próféta volt. Fatima lányától erednek a sevillai királyok, innen pedig a kasztíliai és portugál trónon át egészen IV. Edvárd angol királyig vezetett a sor, aki a brit királynő egyik prominens őse.

A hír megosztotta a világot, sokan boldogan fogadták, hogyII. Erzsébetnek családja révén köze van az iszlámhoz is, sok muszlim már a köreikben megszokott címeket is adományozna a királynőnek. A britek többsége azonban szkeptikusan fogadta a hírt, és többen is felvetették már, hogy a brit himnusz ”Isten óvd a királynőt” sorát át kéne írni „Allah Save the Queen”-re.

A királyi palota még nem reagált a családfáról szóló hírre.

Forrás: Ripost

Fotó: Euralastair Grant / Pool – AFPpress /

Fotó: AFP

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...

Eddig is rovarokat ettünk, legfeljebb nem tudtunk róla

Hatalmas felhördüléssel fogadta a hazai közvélemény az Európai Bizottság két januári döntését, melyek értelmében a gyártók az EU-ban...