15.7 C
Budapest
2023. szeptember. 24. vasárnap

Sokkoló: LMBTQ-kiállítást rendeztek az Európai Parlamentben, így ábrázolták Jézust (18+)

Dátum:

Megosztás:

Jézus Krisztus mellett az apostolokat is visszataszító környezetben mutatják be.

„Jézus Krisztus az LMBTQ-jogok támogatója” címmel rendeztek fotókiállítást múlt héten az Európai Parlament brüsszeli épületében

írja a Fox News amerikai hírportál online kiadása.

LMBTQ-kiállítás Brüsszel Európai Unió
„Meleg Jézus szadomazo apostolokkal” című kép az Európai Parlamentben Fotó: Twitter

A lap beszámolója szerint a tárlaton Elisabeth Ohlson leszbikus svéd művész 20 képe volt látható, melyek „LMBTQ-barát környezetben ábrázolta a megváltót”. Az egyik „műalkotáson” például szado-mazo ruhába öltözött apostolok gyűrűjében, homoszexuálisként került bemutatásra Jézus, ami Ohlson szerint egyáltalán nem megbotránkoztató, mivel a múltban már számtalan olyan alkotás született Isten fiáról, melyen heteroszexuális emberekkel látható, tehát „néhány meleg férfival való ábrázolása sem lehet annyira ijesztő”.

Jobboldali és konzervatív EP-képviselők vallásgyalázónak és keresztényellenesnek nevezték a kiállítást, valamint felszólították az Európai Parlament elnökét, hogy távolítsa el a képeket az épületből. Maria Veronica Rossi olasz EP-képviselő a Times of London hetilapnak nyilatkozva azt mondta, hogy intézményes kereteken belül bármilyen kérdésről lehet vitatkozni, de ez a kiállítás nem más, mint egy vallás kizsákmányolása és több millió európai hívő ember tudatos megsértése.

Jorge Buxadé, a jobboldali spanyol VOX párt tágja „undorítónak és nyomorultnak” minősítette a kiállítást, majd úgy nyilatkozott, hogy reméli, hasonló provokációra nem ad majd lehetőséget a jövő évi EP-választások után felálló új testület. Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes egy Facebook-bejegyzésben azt írta, hogy „a kiállítás undorító és vulgáris, egyszóval szar”.

A tárlatot Malin Björk baloldali svéd bevándorlás-párti és LMBTQ-aktivista képviselő kezdeményezésre rendezték meg. A politikus a kiállítás megnyitóján azt mondta, hogy a művek „azt mutatják, hogy társadalmunk hatalmasat fejlődött az LMBTQ-jogok tekintetében az elmúlt 25 évben.” Björk neve onnan lehet ismerős, hogy egy tényfeltáró delegáció tagjaként Budapesten vizsgálta a magyar jogállamiság helyzetét 2021-ben.

EP,Jezus
Elisabeth Ohlson svéd művész a kiállítás megnyitóján Fotó: Twitter

Elisabeth Ohlson képeit először egy svédországi székesegyházban mutatták be 1998-ban. A botrányos tárlat miatt akkor II. János Pál pápa lemondta a svéd érsekkel való találkozását. Ugyanezeket a képeket a 2000-es évek elején egy baloldali svéd képviselőnő akarta bemutatni az Európai Parlamentben, de akkor az intézmény vezetője megbotránkoztatónak nevezte a fotókat, és nem engedélyezte a kiállítást. Ellentétben az EP mostani vezetésével, amely múlt héten zöld utat adott a tárlatnak. A kiállítást egyébként kizárólag az EP-képviselők, a parlament munkatársai, illetve a különleges akkreditációval rendelkezők látogathatták meg – írja a Ripost.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Matthew McConaughey – Gyilkos Joe (Killer Joe), amerikai thriller – videó (18+)

Chris-re, a huszonkét éves drogdílerre rájár a rúd. Ám a dolgok rosszról még rosszabbra fordulnak, mikor alkalmazza a...

Jennifer Love Hewitt – Ügyféllista (The Client List) – videó

Samantha Horton egy texasi kisvárosban él a családjával. Az egykori szépségkirálynő hajdan szebb napokat látott, most viszont nehéz...

Üzent Zelenszkij a lengyeleknek: Vagy minket támogattok, vagy az oroszokat

Az ukrán elnök szerint, aki nem támogatja őket, Oroszországnak segít. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Kanadába látogatott, ahol Justin Trudeau...

Angliában a migránsokat legalább háromcsillagos szállodákban kell elhelyezni

A belügyminisztérium által kiadott közlemény szerint mivel a lakhatásuk költsége napi 8 millió fontra emelkedett, így ez a...