8.4 C
Budapest
2023. március. 27. hétfő

Sokkoló kísérlet: Pokoli kínok vezethetnek a halhatatlanság felé

Dátum:

Megosztás:

A legvadabb képzeletet is felülmúlja a legutóbbi tudományos áttörés, ami nem csak etikai aggályokat vet fel. Bár csábító a gondolat, hogy ki lehetne próbálni emberekkel is, a várható eredmény horrorfilmbe illő…

Tudományos szempontból hatalmas áttörés a Yale egyetem múlt hónapban végzett agykísérlete, azonban hátborzongató belegondolni, mit élne át egy ember, ha elvégeznék rajta. A kutatók ugyanis sikeresen újraélesztették több, mint száz levágott disznó agyát, és felfedezték, hogy a sejtek egészségesek maradtak.

A sertésagyakat 36 órán keresztül életben tartották, és a kutatók elmondták, hogy a kísérletet bármilyen főemlős agyával meg lehetne ismételni. Ebből bárki kitalálhatja, hogy akár az emberével is. Bár a malacok a kísérlet alatt nem voltak tudatuknál, a kísérletet végző csoport beismerte, hogy képesek lennének a halál után visszaállítani az agyban az öntudatot. Ezzel a tudomány számára lehetségessé válna, hogy életben tartsák az emberi agyat a test halála után. Csakhogy ennek borzalmas ára lenne.

Sokkoló kísérlet Pokoli kínok vezethetnek a halhatatlanság felé 1
Fotó: www.profimedia.hu

Ugyanis ebben az esetben az ember pokoli kínokat élne át: a tudatos agy egy tartályban, külön a testtől érzékszervek, bőr, lélegzet híján egyáltalán nem érzékelné a külvilágot. A tudat számára semmi más nem létezne, csak a saját gondolatai. Márpedig az ember a saját létezését úgy tudja meghatározni, ha a világhoz viszonyítja saját magát. Így ez az állapot sokkal rosszabb lenne, mint a halál.

Sokkoló kísérlet Pokoli kínok vezethetnek a halhatatlanság felé 2
Fotó: www.profimedia.hu

A sikeres kísérlet hatalmas áttörést jelent, a kutatók ugyanis mostantól hatékonyabban tudják vizsgálni a szervek működését a testen kívül. Nenad Sestan, a kutatás egyik vezetője elmondta, hogy a sertésagyak feltámasztásához szivattyúkat használtak, amik fenntartották a vérkeringést, és mesterséges vért, amit testhőmérsékletre melegítettek fel. A professzor szerint a kísérlet nem csak disznókon működhet, hanem bármilyen főemlősön. Elméletileg az agy akár a végtelenségig életben tartható így, de katasztrófának tartaná, ha valaki így próbálna halhatatlanná tenni egy emberi tudatot.

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

A magyarok megbosszulják a spliti döntőn elszenvedett vereséget

A magyarok megbosszulják a spliti döntőn elszenvedett vereséget Horvátország és Magyarország néhány száz kilométerrel odébb, fél évvel később újabb...

60 éves Quentin Tarantino – képgaléria

Quentin Tarantino, .. filmek, képgaléria Forrás Hirmagazin.eu

A Disney és az április újdonságok – filmek rövid bemutatói

ÁPRILISI ÚJDONSÁGOK   PÁN PÉTER ÉS WENDY PETER PAN & WENDY DISNEY+ ORIGINAL FILM   Április 28. Kizárólag a Disney+ kínálatában A fiatal lány, Wendy Darling...

Tévhit, hogy a vízben található baktériumok okozzák a hüvelyfertőzéseket

Edzett hüvelyflórával induljunk a Húsvét ünnepének.. A legfrissebb hírek itt!   Erre ügyeljünk a húsvéti wellnesskor: Tévhit, hogy a vízben található...