18.6 C
Budapest
2022. október. 2. vasárnap

Sokkoló felfedezés: létezhet egy antiuniverzum, ahol az idő visszafelé halad

Dátum:

Megosztás:

Valószínűleg mindannyian gondolkodtunk már életünkben legalább egyszer egy alternatív univerzum lehetőségén. Nos, tudósok egy csoportja most azt állítja, hogy a miénk mellett létezhet “antiuniverzum” is, ahol az idő másként telik.

Tudósok egy csoportja azt gondolja, hogy az ősrobbanáskor keletkezhetett egy úgynevezett antiuniverzum is, amelynek a létezése több dolgot is megmagyaráz.

Például azt, hogy miért nem találtak még rá az ősrobbanás után keletkezett gravitációs háttérhullámokra, vagy hogy mi az a sötét anyag, amely a Világegyetem tömegének 23%-át alkotja -írja a Daily Star cikke alapján a Bors.

A sötét anyag olyan anyagfajta, amely a csillagászati műszerekkel közvetlenül nem figyelhető meg, jelenlétére csak a gravitációs hatásból következtethetünk.

A kanadai kutatóintézet kutatóinak megjelent tanulmánya egy fontos kérdést megmagyarázó elméletet vet fel: mi lenne, ha az ősrobbanáskor nem csak az általunk ismert univerzum jött volna létre, hanem egy másik is, ami tökéletes szimmetriát alkot az “igazi” univerzummal?

Úgy képzelik, hogy ez az úgynevezett alternatív univerzum mindenben egyezik párjával, mégis olyan, mintha egy tükörben látszana. Az idő visszafelé halad, a részecskék töltései fordítottak és az antianyag több benne, mint a látható anyag.

A tudósok szerint egy antiuniverzum létezése megmagyarázhatja a sötét anyag elméletét, ami szerint van egy láthatatlan összetevője a világegyetem szövetének.

Forrás: Life / Hirmagazin.eu

Képünk illusztráció.Fotó / 123RF

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Itt vannak Bódi Sylvi meztelen képei – fotók (18+)

Bódi Sylvi 2002-ben, majd nyolc éve, 2014 októberében állt a Playboy kamerái elé. Mutatjuk a fotóit - írja az...

Már nem ömlik a gáz a Balti-tengerbe – két magyarázat lehet

Az Északi Áramlat 2 vezetéket üzemeltető vállalat szóvivője tájékoztatott. Ulrich Lissek azt mondta, hogy erre két lehetséges magyarázat van:...

Elindult a népszámlálás, a kérdőív valósághű kitöltése mindenki számára kötelező, de nyerhetsz is vele!

Október 1–16. között online kérdezik meg az embereket. Október 17-től számlálóbiztosok keresik fel azokat, akik 16-ig nem adtak...

Kiderült: Varga Irén az egyik legdrágább előadó Magyarországon!

A Ripost régóta próbálja kideríteni, hogy mennyiért is vállal egy-egy haknit Varga Irén. Most elkapott a lap egy hivatalos...