10.6 C
Budapest
2023. március. 23. csütörtök

Sok tüntetés lesz a jövő héten

Dátum:

Megosztás:

Napokon át tartó tüntetéshullámra lehet készülni: demonstrációk sorát szervezik a következő napokban Pécstől Miskolcig, a csúcs pedig hétfőn és főleg kedden lesz Budapesten a Kossuth térnél, az új Országgyűlés alakuló ülésére időzítve – szedte össze a Zoom.hu.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Zsuzsanna.

 

A tüntetéshullám-sorozatot már szombaton megnyitja a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP), amely a fővárosban, az Erzsébet térre szervez 17 órától „Össznemzeti kormány- ellenzék- és népleváltó bulit”.

A sor vasárnap vidéki tüntetéssel folytatódik: Pécsett a Széchenyi téren 18 órakor kezdődik a „Kijózanodás napja” címmel meghirdetett esemény. Székesfehérváron is rendeznek vasárnap tüntetést 18 órától az országalmánál Tüntetés a demokráciáért címmel.

Az új Országgyűlés alakuló ülése miatt elrendelt biztonsági intézkedés, vagyis a teljes Kossuth tér hétfői lezárását megelőzve, már vasárnap civil blokád szerveződik. A szervezők célja megakadályozni, hogy a képviselők és az új kormánytagok bejussanak az épületbe – írta a portál.

Ugyancsak a Kossuth tér lezárása ellen tiltakozóknak szól egy másik Kossuth téri esemény is – itt a szervezők hétfőn 17 órára hirdettek gyülekezőt a József Attila szoborhoz.

Kossuth tér. Kép: 24.hu

Szintén a tér lezárása ellen tiltakoznak az Élőláncot a Parlament köré! címmel hétfőn 18 órára a Kossuth térre meghirdetett akció szervezői.

Némiképp kilóg a tüntetések sorából a Civil Ellenzék és Civil Ellenzéki Kerekasztal hétfőre hirdetett vonulásos demonstrációja, melynek címe: Diktatúrában az ellenzéknek az utcán a helye! Ugyancsak ők szerveztek keddre, már az alakuló parlamenti ülés napjára, 10 órára a Kossuth térre egy másik tüntetést, Nem akarjuk ezt a parlamentet és kormányt! címmel.

Kedden 10-től 23 óráig hirdetettek a Kossuth térbe torkolló Alkotmány utcába egy újabb demonstrációt A Népszuverenitás mozgalom és az Alkotmányos Ellenállás civil mozgalom.

A Jobbik kedden este Miskolcon is rendez egy tüntetést, illetve Budapesten is a Kossuth térhez vonulásra buzdítja híveit.

A legnagyobb érdeklődés a kedd esti nagy civil tüntetés iránt mutatkozik: a Mi vagyunk a többség – tüntetés a demokráciáért 3.0 címmel kedden este 18 órára a Kossuth térhez meghirdetett demonstráció iránt a Facebook-visszajelzések alapján 25 ezren érdeklődnek.

Forrás: napi.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Csúnya baleset történt a Batthyány téren: motorost gázolt el egy autós – fotók

Súlyos baleset történt a Budai alsó rakparton, a Batthyány tér közelében: információink szerint egy motorost gázolt el egy...

Jó hír az autósoknak: péntektől csökken a gázolaj ára

Péntektől a benzin nagykereskedelmi ára változatlan marad, ám a gázolajé csökken. Péntektől a benzin nagykereskedelmi ára nem változik, a...

Drámai fordulat: mégsem az eltűnt villanyszerelő maradványait találták meg – videó

Nem az öt éve eltűnt magyar villanyszerelő maradványait találták meg az ausztriai Burgenlandban – árulta el a férfi családjának...

Fontos kérdésben döntött a kormány, nem minden betétes örül majd ennek

A kormány a betéti kamatsapka meghosszabbításáról döntött A kormány korábbi döntése értelmében 2022. november 22-től egyes intézményi befektetők, pénztárak,...