10.2 C
Budapest
2023. március. 30. csütörtök

Sok ostoba tévhit vagy bebeszélés a menstruációról..

Dátum:

Megosztás:

Nagyon reméljük, hogy te egyetlen ponton sem fogsz meglepődni, ha pedig mégis, akkor azt alaposan átbeszéled a barátnőiddel vagy anyukáddal.

Nagyon sok kártékony és buta tévhit él az emberekben a női ciklusról és menstruációról a mai napig, pedig már 2023-at írunk!

Itt az ideje, hogy ezek egy részével végleg leszámoljunk, úgyhogy összeszedtük a szerintünk jelenleg legfontosabbakat.

Mindegy, hogy nőként vagy férfiként olvasod ezt a cikket, ezekkel a tényekkel mindkét nem képviselőinek tisztában kellene lennie!

2023 03 19 (2)
Mítosz: Összehangolódik a menstruációd más nőkével
Biztosan veled is előfordult már, hogy észrevetted, a legjobb barátnőd és te mindig ugyanakkor menstruáltok. Ez olyan érzés, mintha összehangolódtatok volna. A tudomány ezt a jelenséget 1971 óta vizsgálja, de semmire nem jutottak, szerintük az egész csak véletlen és az az alapja, hogy a legtöbbünknek 28 napos a ciklusa. (Kép: Getty)
2023 03 19 (3)
Mítosz: A becsomagolt betét és tampon steril
A legtöbb nő azt gondolja, a polcról levett tampon és betét tökéletesen steril, egészen addig, míg ki nem csomagolja és nem használja azt. Ez azonban sajnos nincs így, előfordulhat, hogy rosszul csomagolják, a pamut pedig még penészedni is képes. Általában bontatlanul 5 évig áll el biztonságosan az ilyesmi. (Kép: Getty)
2023 03 19 (5)
Mítosz: Nem úszhatsz, amikor menstruálsz
A legtöbb nő azt hiszi, extra fertőzésveszélyes úgy fürdőzni, úszni, ha éppen megvan a havi vérzése. Ha mégis bemerészkednek, akkor tampont használnak. A nőgyógyászok szerint ugyanakkor akár enélkül is bemehetnének a vízbe, semmi bajuk nem lesz. Különösen igaz ez akkor, ha természetes vízről, mondjuk tengerről van szó és nem medencéről. (Kép: Getty)
stock photo medical female tampon close pink
Mítosz: Ciki betétet és/vagy tampont venni
Akadnak olyan nők, akik még felnőttként is szégyent éreznek, amikor a boltban a tamponok és betétek között válogatnak, ennek oka általában az, hogy az anyukájuk annak idején cikisnek tartotta ezt. Pedig nincs ennél természetesebb dolog! A nők életük jelentős részében havi szinten menstruálnak és ez senki előtt nem titok. Legyen számodra a tamponvásárlás olyan természetes, mintha csak wc-papírt tennél a kosaradba.. (Kép: stock photo)
stock photo medical female tampon pink background
Mítosz: A menstruációs kehely mindenkinek jó
Az utóbbi évek egyik legnagyobb találmánya a menstruációs kehely, amely a hüvelybe felhelyezve ugyanúgy képes felfogni a vért, mint a tampon, ugyanakkor semmilyen kárt nem okoz a hüvelyflórában. Nagyon jól hangzik, igaz? Sajnos azonban ez a megoldás nem felel meg minden nőnek, a nőgyógyászok szerint egyszerűen vannak olyanok, akik számára a kehely anatómiailag használhatatlan és kellemetlen.. (Kép: stock photo)

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Somogyi Erika: jó ebédhez szól a nóta – videó

Jó étvágyat kívánunk! https://www.youtube.com/watch?v=BFlZvpoSH-Q YouTube Hirmagazin.eu

Itt vannak Oroszország békefeltételei

Oroszország részletezte azokat a feltételeket, amelyek teljesülése esetén véget érhet a háború. Moszkva csak saját feltételei mentén hajlandó békét...

A drágulással kapcsolatban is üzent a magyar vásárlóknak a Tesco-vezér

Pálinkás Zsolt szerint tetőzött az élelmiszerárak inflációja, Magyarország pedig jó hely üzletelni. .. Hogy aztán ez mit is jelent,...

Tovább csökkenti a trappista árát az egyik legnagyobb bolt – érdemes várni hétfőig a vásárlással

Újabb húsz százalékkal lesz olcsóbb a magyarok kedvenc sajtja. Borítékolható, hogy nem marad el a válasz a többi...