17.5 C
Budapest
2023. október. 3. kedd

„Sok csontváz van még a Jobbik szekrényében”

Dátum:

Megosztás:

Toroczkai László, a pártból kizárt, egykori alelnök azt mondta: „nagyon sok csontváz van még a Jobbik szekrényében”.

Ez egybecseng azzal, amit kedden Volner János, a pártból frissen kilépett alelnök mondott, vagyis, hogy vannak kétes ügyei a Jobbiknak, amelyeket eddig a közvélemény nem ismert, de mostantól jöhet, aminek jönnie kell.

Még sok olyan ügye van a Jobbikban, amelyeket a pártvezetés legszívesebben eltitkolta – így kommentálta Toroczkai László a Jobbik legújabb pártfinanszírozási botrányáról szóló híreket.

A Jobbik volt szekszárdi elnöke azt állítja, hogy a választási kampányban Szabó Gábor pártigazgató nejlonzacskókban vitte a pénzt az alapszervezetekhez, amiket aztán a tagságnak a postán keresztül kellett befizetni a pártkasszába. Szabó Balázs szerint országos szinten 100 millió forint vándorolhatott így Simicska Lajos zsebéből a Jobbikba. Emiatt feljelentést is tett.

Kedden a Jobbikból távozó Volner János elismerte, hogy ő is hallott arról, hogy zacskóban utaztak a pénzek a pártkasszába. Néhány órával korábban pedig azt is mondta eddig „rajta tartotta a fedőt a Jobbik kétes ügyein, de azt most leveszi”. A párt egykori alelnöke ezzel együtt jelentette be kilépését a pártból.

Véleménye szerint a Jobbik elesett, a pártot pedig rossz irányba viszi a jelenlegi vezetés. Úgy fogalmazott: egyesek loptak egy pártot maguknak azzal, hogy az ideológiát, amit a párt követ, semmissé tették, elmosták a jobb és baloldal közti határokat. Most megpróbálják egy olyan szociálliberális erőkkel kötendő szövetsége belehajszolni a pártot, ami a semmibe vezet – fejtette ki véleményét Volner.

Mindezért elsősorban a Jobbik volt elnökét Vona Gábort és jelenlegi vezetőjét, Sneider Tamást tette felelőssé.

Eddig a Jobbik egyik országgyűlési képviselője, Staudt Gábor volt az egyetlen aki nyilatkozott Volner János kilépéséről, ami szerinte azért történt, mert Volner elakart menekülni a felelősségre vonás alól.

Volner Jánossal együtt két másik parlamenti képviselő, Apáti István és Fülöp Erik is távozik a Jobbikból. A választások óta már négyen hagyták ott a Jobbik parlamenti képviselőcsoportját.

A Kossuth Rádiónak nyilatkozó politológus szerint a Jobbik olyan súlyos gondokkal küzd, amelyeket a közeljövőben biztosan nem tud megoldani. Farkas Örs szerint a pártból kilépnek a legnépszerűbb politikusok, a pártot annyian hagyják ott, hogy lassan újra kellene építeni a tagságot, ráadásul a pártkasszát továbbra is egy több százmilliós Állami Számvevőszék bírság terheli.

Forrás: MTI

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Még a hónapban megszűnik egy népszerű dohánytermék

2023. október 23-tól Magyarországon is alkalmazni kezdik azt az uniós irányelvet, ami megtiltja a természetes dohányízt ízesítéssel elfedő...

Súlyos baleset, mindkét oldalon lezárták az M5-öst – videó

Összeütközött egy kamion és egy személyautó az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán hajnalban, a 91-es kilométernél lévő...

Megvan, pontosan mennyivel emelkedik a nyugdíj január 1-jétől

Varga Mihály pénzügyminiszter közölte az idősek világnapjához kapcsolva. Februárban pedig jön a 13. havi ellátás. Az idősek világnapján jelent...