27.2 C
Budapest
2022. május. 27. péntek

“Soha nem mondok nemet a gyerekeimnek, a 4 éves is este 22 óráig fent maradhat!” – mondja az anya, aki mindent megenged! – Szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

Rajzfilmnézés bármikor, Túró Rudi reggelire és este 11-ig fennmaradni – na ez minden gyerek álma. Biba Tanya lányai nem csak álmodoznak róla, hanem így is élnek, a hétéves Tabitha és a négyéves Lola számára nincsenek szabályok, és soha nem mond nekik nemet az anyjuk.

Nemrég az 54 éves műsorvezető, Davina McCall, Holly (20), Tilly (18) és Chester (15) édesanyja elárulta, hogy a “soha ne mondj nemet egy tinédzsernek” szabály szerint élnek.

A 40 éves Biba azonban úgy véli, hogy a szülőknek sokkal korábban el kell kezdeniük a “laza” életmódot, felejtsék el azt a szót, hogy “nem”, és hagyják, hogy gyerekeik korlátok nélkül fejlődjenek.

Biba semmiben nem akarja korlátozni gyerekeit

“Soha nem mondok nemet a gyerekeimnek” – mondja a portugáliai Biba.

“Nem szabom meg Tabithának és Lolának, hogy mikor feküdjön le, reggel akkor kelnek, amikor akarnak, és egész nap azt csinálnak, amit akarnak, sőt, azt esznek, amihez éppen kedvük van” – fogalmaz az anyuka.

“Ha több anya követné a példámat, egészségesebb, boldogabb gyermekeik lennének, kevesebben kapnának dührohamot, és kevesebben küzdenének stresszel és mentális egészségügyi problémákkal” – fejti ki a véleményét Biba.

A nő gyerekei akkor fekszenek le, amikor kedvük tartja

Biba életvezetési tanácsadó és író, soha nem küldte lányait iskolába vagy óvodába, így egész nap játszhatnak, ha úgy van kedvük.

“A lányok gyakran este 10 után fekszenek le, este sétálunk a tengerparton, a csillagokat vagy a holdat nézzük. A gyerekek sokkal többet tanulnak az élettől, mint az iskolában. Soha nem kelnek ébresztőórára, és néha egészségtelen ételeket kérnek reggelire, mint például kekszet, vagy mac ‘n’ cheese-t. Csak arra kérem őket, hogy hallgassanak a testük jelzéseire, és mindig figyeljék meg, hogyan érzik magukat. Ritkán kérnek feldolgozott élelmiszert, de soha nem tagadom meg, ha mégis azt szeretnének.

A négyéves lányom egyszer azt kérte, hogy egész nap nézze a YouTube-ot. Azt mondtam: “természetesen”, de két órával később sírva tért vissza, mondva, hogy kavarog a feje.” – mesélte a nő.

Első fiát szigorúan nevelte, két kiskorú gyerekét másképp szeretné felnevelni.

“Azáltal, hogy felelősséggel ruházom fel a lányaimat, ki tudják választani a számukra legmegfelelőbb szokásokat. A szigorú szülők csak arra késztetik a gyerekeket, hogy lázadjanak, ha ők nincsenek látótávolságon belül. Egyesek azt hiszik, hogy hanyag vagyok. Mások látják, milyen boldogok és egészségesek a gyermekeim, és a tanácsomat kérik. Csúnyán néznek rám, ha a lányaim olyasmit csinálnak, amit a társadalom veszélyesnek ítél meg. Én csak ülök – különösen, ha a hétévesem késekkel játszik, vagy mezítláb mászik a sziklákon. De mindig figyelek, és közbelépek, ha veszélybe kerülnének. Arra tanítom a gyerekeimet, hogy figyeljenek a testükre és tiszteljék környezetüket. Megdöbbentő, hogy az iskolákban a gyerekeknek engedélyre van szükségük a vécéhasználathoz vagy, hogy igyanak, és van, amikor nemet mondanak nekik. A gyerekeim soha nem hallják azt a szót, hogy “nem” – szögezte le határozottan Biba.

A nonkonformista anyának az előző házasságából van egy 17 éves fia, akit teljesen más szellemben nevelt.

“Túl szigorú voltam Sebastiannal, akkoriban kicsit másképp gondoltam a dolgokat. Tizennyolc hónappal ezelőtt, amikor a legidősebb lányom öt éves lett, a legkisebb pedig kétéves volt, elhagytam az Egyesült Királyságot, hogy elkezdjem őket az „élet iskolájába” járatni. Most Algarve-ban élünk. A lányok azóta is maguk diktálják a menetrendjüket, így a legtöbb időt a tengerparton töltjük” – mondta a nő.

Biba ragaszkodik ahhoz, hogy a gyerekei soha ne kapjanak dührohamot.

Biba ragaszkodik ahhoz, hogy a gyerekei soha ne kapjanak dührohamot.

“Nem voltak nagyobb problémák, ritkán akarnak tévézni vagy édességet enni, inkább a salátát és a gyümölcsöt szeretik. Megengedem nekik, hogy azt egyenek, amit akarnak, de észrevették, hogy a cukor és a feldolgozott élelmiszer milyen érzéseket kelt bennük. A gyerekeim soha nem lesznek elhízottak, mert egészséges, kiegyensúlyozott étrendjük van. Nem tanítom a gyerekeimet, de mindketten megtanultak írni és olvasni, mert kíváncsiak voltak. A négyéves lányom több mint 60 különböző ehető gyógynövényt tud megnevezni. A hétéves pedig a “semmiből” is tud tápláló ételt főzni. Az oktatási rendszer mindent tantárgyakká alakít, amikor nincs rá szükség. Az egész csak a való életről kellene szóljon” – mondta.

twice

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner

Kapcsolódó hírek

Új jelképeket kap Salgótarján várossá válása századik évfordulóján

Salgótarján idén ünnepli várossá válásának századik évfordulóját, a centenárium alkalmából polgármesteri lánccal és városkulccsal bővítik az önkormányzati jelképek...

Kislányom beleharapott a virslibe, majd fuldokolni kezdett. Ez volt benne:.. – Oszd meg, hogy minden anyukához és mindenkihez eljusson!

“Anyukák és mindenki!!! Már eltelt több óra azóta, hogy reggeliztünk a kislányommal, de azóta remegek az idegességtől.." Egy édesanya...

Várkonyi Andrea miatt futhat zátonyra a Mészáros-Várkonyi frigy

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc házassága jelenleg harmonikusnak tűnik, de a sztárvilág jósnője szerint csak idő kérdése, hogy...

Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek

Rúzsa Magdi először posztolt olyan képet, amin láthatóak a hármas ikrei. Rúzsa Magdi most először látható mindhárom babájával: a...