15.3 C
Budapest
2023. szeptember. 24. vasárnap

Soha nem látott támogatottsága van az Orbán-kormány lépéseinek

Dátum:

Megosztás:

Az Orbán-kormány mostani támogatottságának a növekedése abból is fakad, hogy nemcsak követik az eseményeket, hanem aktívan lépnek fel – mondta Kiszelly Zoltán az Origónak annak kapcsán, hogy az elmúlt hetekben történelmi csúcsra emelkedett a kormány intézkedéseinek a támogatottsága.

Történelmi csúcsra emelkedett a kormány intézkedéseinek a támogatottsága
Orbán Viktor Miniszterelnökünk, Magyarország Miniszterelnöke (2018). Kép: Hirmagazin.eu
Orbán Viktor Miniszterelnökünk, Magyarország Miniszterelnöke (2018). Kép: Hirmagazin.eu

 

Ennek a jó példája, hogy a kabinet a bevált patrióta gazdaságpolitikát folytatja, nem a lakosságot terheli, hanem szétosztja a terheket, amelyekből így az erősebb vállakra is jut.

 

Nagy Dániel arról beszélt, hogy pár önjelölt kapitány torkaszakadtából követeli ugyan, hogy forduljunk más irányba, azonban krízisek idején az emberek szeretik egy kézben, méghozzá egy már bizonyított kézben tartani a kormánykereket.

A koronavírus-járvány megfékezése kapcsán tett eddigi kormányzati intézkedések is támogatottsági rekordokat érnek el – ezt szemlélteti, hogy Magyarországon a kormányfő népszerűsége jelenleg 66 százalékon áll, a kormányzati intézkedések általános támogatottsága pedig még ennél is magasabban, 78 százalékon.  Egyes konkrét lépések népszerűsége (veszélyhelyzet bevezetése, határok lezárása, családtámogatások kifizetésének meghosszabbítása) a 90 százalékot is meghaladja. Ilyen magas támogatottsági szintet a rendszerváltás óta szinte egyszer sem tapasztalhattunk.

Orbán Viktor Miniszterelnökünk, a cselekvő miniszterelnök

Ilyen válság ritkán van, és nem is volt példa a rendszerváltás óta, de minden ilyen helyzetben nő a kormánypártok támogatottsága – mondta Kiszelly Zoltán az előbb említett adatok kapcsán. A politológus az Origónak kifejtette, hogy a mostani válság attól különbözik a korábbiaktól, hogy időben lényegesen elhúzódóbb. Az Orbán-kormány mostani támogatottságának a növekedése abból is fakad, hogy nemcsak követik az eseményeket, hanem aktívan lépnek fel.

Ennek a jó példája, hogy több országban, így Lengyelországban is átvették azt a magyar szabályozást, amely egy külön idősávot biztosít az idősek vásárlására – emlékeztetett a szakember.  Orbán Viktor is egy cselekvő miniszterelnök képét sugározza minden nap, miközben az ellenzék részéről csak hárítás látszik – mondta Kiszelly Zoltán. Elég csak a Pesti úti idősotthonban történtekre gondolni, ahová a főpolgármester el sem ment – tette hozzá.

A kormány lépéseinek a támogatottsága soha nem látott magasságba emelkedett. FORRÁS: MTI/MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA/MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA/FISCHER ZOLTÁN

A kormány nemet mond a megszorításokra

A kormány támogatottságának a növekedését az is biztosítja, hogy a korábbi adósságválsághoz, vagy éppen a migrációs válsághoz hasonlóan unortodox megoldásokat követ. A magyar kormány a bevált patrióta gazdaságpolitikát folytatja, nem a lakosságot terheli, hanem szétosztja a terheket, amelyekből így az erősebb vállakra is jut. Ezek a multik és a bankok. A neoliberális, IMF-kompatibilis szakértők és politikusok eközben ismét megszorításokat követelnek. Ezek a dogmák azonban már megbuktak, egy bizonyítottan működőképes modell áll velük szemben – mutatott rá.

Ezen túlmenően a kormány a pénzintézeteken keresztül is segítene a cégeknek, ami viszont már illeszkedik a bevett európai gyakorlathoz. Az első bejelentés a bajbajutottakon segít, a mostani a stabilizációt célozza, s vélhetően még következik egy, a növekedést újraindító intézkedéscsomag is – vetítette előre Kiszelly. Az Orbán-kormány unortodox politikájának a sikerét mutatta a rezsicsökkentés végrehajtása, a nemzeti közművek állami tulajdonba vétele, és természetesen a migrációs válság nemzeti keretek közötti kezelése – tette hozzá. Az utóbbi esetében fontos szempont, hogy 2015-ben az Orbán-kormány nemet mondott a brüsszeli direktívákra – emlékeztetett Kiszelly.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Matthew McConaughey – Gyilkos Joe (Killer Joe), amerikai thriller – videó (18+)

Chris-re, a huszonkét éves drogdílerre rájár a rúd. Ám a dolgok rosszról még rosszabbra fordulnak, mikor alkalmazza a...

Jennifer Love Hewitt – Ügyféllista (The Client List) – videó

Samantha Horton egy texasi kisvárosban él a családjával. Az egykori szépségkirálynő hajdan szebb napokat látott, most viszont nehéz...

Üzent Zelenszkij a lengyeleknek: Vagy minket támogattok, vagy az oroszokat

Az ukrán elnök szerint, aki nem támogatja őket, Oroszországnak segít. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Kanadába látogatott, ahol Justin Trudeau...

Angliában a migránsokat legalább háromcsillagos szállodákban kell elhelyezni

A belügyminisztérium által kiadott közlemény szerint mivel a lakhatásuk költsége napi 8 millió fontra emelkedett, így ez a...