14.1 C
Budapest
2023. április. 1. szombat

Simicska áll az Olaf-botrány hátterében

Dátum:

Megosztás:

Kiderült, hogy Simicska Lajos emberei irányították azt a céget, melynek működését kifogásolja az EU-ügyészség.

Simicska Lajos zászlóshajója, a Közgép Zrt. egy vállalkozáson keresztül többségi tulajdonnal rendelkezett az Elios Innovatív Zrt.-ben abban az időszakban, amelyet az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF vizsgált – derül ki a cégbírósági iratokból. Az ügy érdekessége, hogy az ellenzéki sajtó, beleértve az oligarcha teljes médiaportfólióját, elhallgatja a tényeket, és Orbán Viktor vejét emlegeti.

Az amerikai The Wall Street Journal néhány órával azt követően, hogy Áder János köztársasági elnök április 8-ra kiírta az országgyűlési választásokat, arról jelentetett meg cikket, hogy az OLAF súlyos szabálytalanságokat tárt fel az Elios által 2009 és 2015 között elnyert uniós  közvilágítási pályázatokkal összefüggésben.

A hivatal azt javasolta a magyar ügyészségnek, hogy tegyen jogi lépéseket, az Európai Bizottságnál pedig azt indítványozta, hogy kérje vissza a közvilágítási projektre elköltött 40 millió eurót.

A hír hallatán hadrendbe álltak az ellenzéki pártok és nem mellesleg a teljes kormányellenes sajtó – beleértve természetesen a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó médiaportfóliót, vagyis a Magyar Nemzetet, az Mno.hu-t, a Hír TV-t, valamint a Lánchíd Rádiót is.

Azt a tényt azonban, hogy 2012 elejétől 2013 nyaráig kizárólag Simicska Lajos és a tulajdonában álló Közgép akarata érvényesült a társaságban, nem verték nagy dobra, sőt teljesen elhallgatták!

A Közgép  mint ismeretes a nagyvállalkozó cégbirodalmának zászlóshajója.

Az oligarcha  – bizalmasain keresztül – gyakorlatilag kézi vezérléssel tudta irányítani az Elios most megkérdőjelezett ügyeit. Így az OLAF, az Európai Csalás elleni Hivatal által feltárt  visszaélések igazi felelőse Simicska Lajos. Egyszerűbben fogalmazva a kígyó bekapta a farkát.

Mint azt már korábban kiderítették, a közvilágítási pályáztatás kereteit még a Gyurcsány-, majd a Bajnai-kormány idején dolgozták ki. Az OLAF tehát jelenleg éppen ezeket a tendereket szedte ízekre, immár másodszor.

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Balaton kontra Horvátország: itthon még mindig olcsóbban eszünk

A megkérdezett szakértő (de mi is tudjuk, tapasztaltuk) szerint az éttermi árak az azonos kategóriájú létesítményekben 40-45 százalékkal...

Ebben nem lesz köszönet: lesújt az időjárás erre az országrészre

Továbbra se lesz hozzánk kegyes az időjárás, sőt most tombolja ki magát csak igazán. Mutatjuk, hogy hol lesz...

Helyszíni videó: meghalt a férfi, aki lezuhant a Margit hídról – videó! (18+)

A tragédiát többen is láthatták. A legfrissebb hírek itt! Meghalt az a férfi, aki szerdán lezuhant a Margit híd szigeti...

A tetejére borult egy autó az M3-as autópályán

A balesetet követően a leállósávban haladt a forgalom... A katasztrófavédelem oldalán arról számoltak be, hogy a tetejére borult egy gépkocsi...