Hirmagazin.eu
Főoldal » Sikítozva ébredt az asszony a félresikerült zsírleszívás közben
Egészség - betegség

Sikítozva ébredt az asszony a félresikerült zsírleszívás közben

hirmagazin 2015 06 11 100740

A megfelelő képesítéssel nem rendelkező orvos közölte a beteggel, hogy ébren kell folytatnia a műtétet, nehogy egyenetlen maradjon a lábszára.

A félresikerült zsírleszívó műtét egy londoni klinikán zajlott le. A beteg beszámolója szerint egy fogászati székben végezték el az operációt, melyet egy olyan általános orvos vezetett, aki még csak nem is rendelkezett sebészi képesítéssel.

A megdöbbentő esetet a brit munkáspárti parlamenti képviselő, Ann Clwyd terjesztette a parlament elé. A képviselő a szabályozás szigorítására szólította fel az országgyűlést, hogy meg lehessen akadályozni sok ezer ember kihasználását a magánszektor klinikái és a „cowboy sebészek” által. Clwyd szerint nincs még egy olyan ága az orvostudománynak, amely „ilyen szabályozatlan káosz” állapotában lenne.

A képviselő asszony a parlamentben elmondta, hogy a kudarcba fulladt zsírleszívó műtéten átesett csalódott nőbeteg így számolt be levelében a tapasztalatairól:

„Azt hiszem, hogy a műtőasztal egy fogorvosi szék volt. Amikor megkértek, hogy forduljak hasra, nagyon nehezen ment, mert a szék nem volt megfelelő formájú. Valamikor a műtét alatt felébredtem.

Szörnyű fájdalmaim voltak, ezért sikítani kezdtem. Ekkor még mindig szívták a zsírt a lábamból. Az orvos azt mondta, muszáj folytatnunk úgy, hogy ébren maradok, különben a lábaim egyenetlenek lesznek.”

Clwyd képviselő asszony elmondta, később kiderült, hogy az úgynevezett plasztikai sebész egy általános orvos volt, aki sebészeti képesítés nélkül végezte a műtétet, az altatást pedig altatóorvos segítsége nélkül alkalmazta.

A képviselő azt is hozzátette, hogy a közelmúltban egy írónő esetéről is hallott, aki egy félresikerült lézeres szemműtét következtében látáskárosodást szenvedett egy magánklinikán. Öt év jogi csatározást követően végül 250 ezer font kártérítést kapott, de a szemén maradandó hegesedés alakult ki.

A brit Sebészek Királyi Kollégiuma arra szólított fel, hogy ruházzák fel a brit Általános Orvosi Tanácsot azzal a jogkörrel, hogy nyilvánosságra hozhassa, mely sebészek rendelkeznek az ilyen jellegű műtétek elvégzéséhez szükséges képesítésekkel. jelenleg ugyanis a törvények lehetővé teszik, hogy bármilyen orvos (akár sebészi képesítéssel nem rendelkezők is) végezhessenek kozmetikai műtéteket megfelelő továbbképzés vagy szakvizsga nélkül.

Forrás: noinetcafe.hu; Kép: Google;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

 

Hasonló hírek

10 ok, hogy minden reggel kurkumás meleg vizet igyál!

Mazsi

Folyamatosan aggódik érte a közönség: újra kórházba került Törőcsik Mari

Géza

Visszérkrém a Hillvital.hu csapata ajánlásával

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....