0.4 C
Budapest
2023. november. 30. csütörtök

Segítsünk! Megzsarolták Péter Szabó Szilviát – A Blikknek mondta el, mi történt és mi a helyzet most

Dátum:

Megosztás:

Péter Szabó Szilviával az A38 állóhajón találkoztunk. Rendhagyó élő bejelentkezésünkben az énekesnő a Blikk olvasóinak tett bejelentést.

Egy – természetesen nézők nélküli – MR2 Akusztik-felvétel miatt érkezett a hajóra Péter Szabó Szilvia, aki közben elmondta nekünk: egy török banda két hónapja ellopta az Instagram-oldalát, ahogy Kajdi Csabáét és másokét is. Az Instagram szerint elvileg valamikor visszakaphatja, de az énekesnő úgy döntött, nem vár tovább. Tegnap egy új Insta-oldalt indított, s kicsit kétségbe is esett új oldala egy darab posztja és követője miatt.

Részletesen elmesélte, hogyan tudta meg, hogy törökök lopták el az adatait, illetve, hogy miként próbálták megzsarolni, és mi lett a vége a dolognak:

A videó itt érhető el!

Instagram-oldalt úgy tudnak ellopni, ha kicsalják a belépőkódokat a gazdájától. Egy hivatalosnak látszó e-mailt kapott Péter Szabó Szilvi is, miszerint valaki jelentette az oldalát, és az ügy kivizsgáláshoz ki kell töltenie egy online űrlapot. Nem gyanakodott, bár nem értette, ki jelenthette fel, de azért kitöltötte az űrlapot az adataival, onnan pedig elkezdődött a rémálom: először még az „igazi” Instagramtól jött a belépéshez a biztonsági kód, aztán jött az üzenet, hogy megváltoztatták az e-mail-címét, az oldala nevét, meg mindent, és onnantól már csak török nyelvű üzeneteket kapott. Aztán felvették vele a kapcsolatot különböző társaságok, hogy pénzért – 400 dollárért, vagyis körülbelül 120 ezer forintért – tudnak segíteni, hogy visszakapja. Egész pontosan egy vélhetően kamu profilról érkező levélben egy külföldi illető azt a mesét próbálta beadni neki, hogy nemrégiben vásárolta meg az Instagram-oldalát, ami vélhetőleg lopott, így szívesen visszaadná, csak hát nagyon nehéz anyagi körülmények között él, tehát kell a pénz…

Kajdi Csaba hasonlóan járt: ő visszaszerezte az oldalát egy magyar cég segítségével. Péter Szabó Szilvia is hozzájuk fordult, ők pedig elindították a folyamatot a Facebooknál. (Az Instagram és a Facebook egy cég ugyanis.) A Facebooktól aztán kapta az üzeneteket, hogy legyen türelemmel, dolgoznak az ügyön.

A türelme azonban elfogyott, Péter Szabó Szilviának ugyanis már nagyon hiányzik a közönsége. 60 ezer követőt vesztett el, és most már tudja: az Instagram és Facebook nem küld ilyen jellegű privát e-mail-üzeneteket, vagy, ha mégis érkezik ilyen, nagyon meg kell nézni, milyen címről jött.

Péter Szabó Szilvi egyébként a „segítőkész” külföldinek nem akart fizetni, és mindenkinek azt javasolja, ne is fizessen senki a zsarolóknak. Bár erre betámadták a Facebook-oldalát és a gmail-fiókját is, de ezeket sikerült megvédenie jelszóváltoztatásokkal. A tanulság tehát, hogy soha ne adjuk ki az adatainkat és soha ne dőljünk be kamu e-maileknek. És kétszer is gondolja meg mindenki, mit oszt meg a közösségi médiában, mert olyan helyekre is eljuthatnak ezek a posztok, amikre nem is gondol az ember.

Péter Szabó Szilvia új, igazi Instagram-oldalát itt találja. Sok hazai sztár állt már az énekesnő mellé, sorra osztják az oldalát, hogy minél többekhez elérjen. Ebben próbálunk neki segíteni mi is.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: Blikk

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

PET-palack visszaváltás: Nemcsak lehetséges, kötelező is!

BUDAPEST (2023. november 29.) – Jövő év elejétől kötelező PET-palack visszaváltás lép életbe Magyarországon, ami talán érdemben hozzájárulhat...

Megszabadulna fölösleges kilóitól?

Fogyjon velünk lemondások nélkül! A lakosság nagy része küzd súlyfelesleggel, ami egyrészt esztétikai probléma, de sokkal inkább egészségügyi, hisz súlyos...

Álmodozó kényelem – útmutató a stílusos és kényelmes pizsamák kiválasztásához nők számára

Az alvás minőségének javítása érdekében ügyelj arra, hogy a hálószobában ne csak friss levegő legyen. Igaz, hogy az...

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...