14.4 C
Budapest
2023. március. 31. péntek

Segítségnyújtás elmulasztása miatt vonhatnak felelősségre biztonsági őröket a Deák téri késelés kapcsán – Döbbenetes részletek

Dátum:

Megosztás:

Gergő és László életét többen is próbálták megmenteni, de hiába

Gergő és László életét többen is próbálták megmenteni, de hiába /Fotó: Zsolnai PéterFotó: Zsolnai Péter

Budapest — Bár több gyanúsítottja is akad már a májusi ügynek, újabb embereket is kihallgathat a rendőrség a Deák téri tragikus késeléssel kapcsolatban. Nem kizárt, hogy hamarosan bővülhet azoknak a köre, akik ha eltérő módon is, de felelősséggel tartoznak az eseményekért.

A Blikk információi szerint több biztonsági őr szinte közvetlen közelről nézte végig K. Gergő (†21) és M. László (†16) haláltusáját, miután Cs. Krisztián (18) megkéselte őket.

(A legfrissebb hírek itt)

Egyelőre nincs rá magyarázat, hogy a biztonsági őrök miért nem léptek közbe, amikor a verekedés még nem fajult el. Azzal persze védekezhetnek, hogy a gyilkosság a nyílt utcán, azaz szolgálati helyükön kívül eső területen történt. Felvetődik viszont a kérdés, hogy akik szakképzett biztonsági őrök, miért nem léphetnek fel olyan esetben, amikor talán egy tragédiát tudnak megelőzni.

– Számunkra is sok kérdés maradt megválaszolatlanul, de a nyomozás jelenlegi szakaszában ez természetes. Részleteket pillanatnyilag nem árulhatok el, de nem tartom kizártnak, hogy további gyanúsítások történhetnek az ügyben – mondta lapunknak dr. Csapi Szilvia, M. László családjának jogi képviselője.

Cs. Krisztián szúrt, de másokat is gyanúsítanak az ügyben /Fotó: Police huCs. Krisztián szúrt, de másokat is gyanúsítanak az ügyben /Fotó: Police hu

Szintén kiderült, hogy a gyilkossággal gyanúsított fiúval egy társaságban lévő, ugyanabban az intézetben élő lány sietett az életükért küzdő áldozatok segítségére. Amíg nem értek ki a mentők, a fiatal lány próbálta meg elszorítani a vérző ereket és újraéleszteni Lászlót és Gergőt.

Mint ismert, május 22-én hajnalban két olyan társaság tagjai verekedtek össze a Deák téren, akik korábban sohasem látták egymást. A kettős halállal végződő dráma egy pontján a törvénnyel korábban már többször összeütközésbe kerülő Cs. Krisztián előkapta kését, és halálra sebezte mindkét áldozatát. Tettét követően elmenekült a helyszínről, a rendőrök azonban tíz perc alatt, egy közeli utcában elfogták. Cs. Krisztián édesanyja szerint nem kizárt, hogy a fia kábítószer hatása alatt állt, amikor elkövette tettét.

Életfogytig börtönben

Cs. Krisztiánt több ember sérelmére elkövetett emberöléssel, két társát pedig csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítják. Előbbi akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat, míg két társa három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Budapesti embervadászat: újabb három német szélsőbaloldali antifát köröznek – képek, videó

Már tíz lehetséges embervadászt azonosított a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a februári budapesti brutális támadók közül. Újabb három német szélsőbaloldali...

Harrison Ford; Ray Liotta; Ashley Judd; – A szabadság határai – videó

Nap mint nap ezrek és ezrek próbálnak a jobb élet reményében illegálisan bejutni az Egyesült Államokba a mexikói...

Kate Winslet; Liam Hemsworth; – A ruhakészítő – videó

Mély érzelmű, ausztrál romantikus dráma, Rosalie Ham bestseller regénye alapján. Egy gyönyörű nő visszatér szülővárosába, ahol varrógépével és egyedi...

Liam Hemsworth; Harrison Ford; Amber Heard; Gary Oldman; – Paranoia – videó

New York közepén a toronyházak labirintusában számtalan mamutcég ontja magából a dollármilliárdos megbízásokat. Ha ott egyszer is hibázol,...