5.7 C
Budapest
2023. február. 4. szombat

Segíthetik az iskolai eredményeket a videojátékok

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

2015 03 08 074015
Forrás: MTI | 2015. 03. 07. 11:16:00

A videojátékok “mérsékelt” alkalmazása hasznos lehet az iskolai eredmények javításában, többek között a matematikai tanulmányok terén – erre a következtetésre jutott a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) 65 országra kiterjedő tanulmánya.
A videojátékok mérsékelt használata segítheti a világűrrel kapcsolatos ismeretek, a földrajzi tájékozódás, a térképolvasás és a jobb matematikai problémamegoldó készség elsajátításában – hangsúlyozta a tanulmányt bemutató sajtótájékoztatóján Francesco Avvisati, az OECD elemzője.

Ahhoz azonban, hogy valóban hasznosak legyenek, a serdülőknek egyedül kell játszaniuk, nem pedig hálózatban – hangsúlyozta a tanulmány.

Francesco Avvisati szerint a lányok számára hasznos lenne a több videojáték az önbizalom növelése és hibák belátása szempontjából. Az elemző szerint azok a fiúk viszont, akik túl sok videojátékot játszanak, hajlamosak késni az órákról vagy lógni az iskolából.

A Nemek egyenlősége az oktatásban című tanulmány a 2012-es PISA felmérés adatai alapján készült, amely az OECD-tagállamok, vagy a felmérésre önként jelentkező ország 510 ezer 15 éves fiataljára terjedt ki. Az OECD-nek 34 tagja van, közöttük fejlett államok, mint az Egyesült Államok, európai uniós tagországok, Ausztrália vagy Japán, de vannak közöttük fejlődőek is (Mexikó, Chile, Törökország).

A tanulmány szerint a fiúk hajlamosabbak lemorzsolódni, a lányok pedig kevésbé érdeklődnek a tudományos kutatások iránt, ami nem “velük született képességbeli különbség”, másképp genetikai sajátosság, hanem a család, a tanárok és a társadalom által közvetített meggyökeresedett sztereotípiák eredménye.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Mi az a tisztatér és milyen szabályozás vonatkozik rá?

A tisztatér fogalma sokak számára ismeretlenül cseng, pedig mind az egészségügyben, élelmiszeriparban, mind a kutatásban hatalmas jelentőségű. Emellett pedig...

A gőz jótékony hatásai – hogyan gőzfürdőzzünk?

Megfelelő használat esetén a gőzfürdő hatékonyan oldja a stresszt, relaxál, felfrissít, szebbé teszi a bőrt, javítja az általános...

Mély szakadékba zuhanhat a bitcoin, és nincs, ami visszahúzza

Tizenkilencezer dollár alá esett szerda reggel a bitcoin árfolyama, és ezzel egy nagyon fontos támasz alá nézett be....

Egymilliárd dollárt rejtő aranylelőhelyet találtak Boszniában

Világviszonylatban is figyelemre méltó aranylelőhelyet találtak Bosznia-Hercegovina nyugati részén. A Jajca környéki telér különlegesen magas nemesfémtartalma miatt több...