36.2 C
Budapest
2022. június. 29. szerda

Sebastian Kurz újra kancellár lesz..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Az osztrák Zöldek elnöksége megszavazta a kormánykoalíciót

Az osztrák Zöldek országos elnöksége egyhangúlag megszavazta a néppárti–zöld kormánykoalíció létrehozását a testület Salzburgban tartott ülésén – jelentette be péntek este Werner Kogler pártelnök.

Ha létrejön a fekete–zöld kormánykoalíció, Ausztria történetében először alakítanak szövetségi kormányt a konzervatívok a zöldekkel.

A Zöldek országos elnöksége javasolni fogja a párt országos kongresszusának, hogy szombati ülésén fogadja el az Osztrák Néppárttal (ÖVP) kötendő koalíciós megállapodást, és szavazzon igennel a kormánytagok személyéről is” – szögezte le Werner Kogler. A pártelnök hozzátette, reménnyel tölti el, hogy csütörtökön a Zöldek parlamenti frakciója is egyhangúlag támogatta a koalíció létrejöttét.

Kogler ismét hangsúlyozta: nemcsak az Ausztria iránt érzett felelősség vezérli, mert az ÖVP–Zöldek kormánykoalíciónak egész Európa szempontjából jelentősége van.

A Zöldeknél hagyomány, hogy a fontosabb kérdésekben csak a pártkongresszus megkérdezése után hoznak végleges döntést.

Sebastian Kurz, az ÖVP listavezetője, volt kancellár szerdán jelentette be, hogy pártja megállapodott a Zöldekkel a kormányalakításról. Kurz és Kogler csütörtökön bemutatta a 300 oldalas kormányprogramot. Az új kormánynak várhatóan tíz néppárti és három, a Zöldek által delegálandó minisztere lesz.

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Előkerült a térfigyelő kamera felvétele a Jókai utcai házomlásról – felkavaró videó (18+)

Szinte teljesen leomlott hétfő délelőtt Budapesten a Jókai és az Aradi utca sarkán található épület teteje és az...

Eldőlt: 2035-től nem lehet új benzinzes és dízeles autót venni az EU-ban

Ma, szerda hajnalban elfogadták az Európai Unió tagországai a klímavédelmi törvényeket, miszerint 2035-től a tagországok területén betiltják a...

Ekkora baj közelít? Az állam mostantól vészhelyzetben átveheti az energiacégek irányítását

Az orosz–ukrán háborúra hivatkozva, rendelettel készítette elő a magyar kormány, hogy a magyar állam az ellátás folyamatosságára és...

Földön, tengeren, levegőben, mindenhol ott lesznek a NATO katonái: Amerika jelentősen növeli a jelenlétét Európában

Az Egyesült Államok jelentősen megnöveli katonai jelenlétét Európában – jelentette be Joe Biden amerikai elnök szerdán a NATO...