15 C
Budapest
2024. március. 3. vasárnap

Schwarzeneggeré a világ egyik legszebb autója – Mindössze 6 darab készült belőle

Dátum:

Megosztás:

Annyira ritka autóról van szó, hogy szinte lehetetlen beszerezni.

f1nk9kpturbxy82odq2nti3njfiowrimjg1ztzlndlmmgizmwrimdhmzs5qcgeslqmazf3nc7jnbpitbc0c6m0bnt4aaaewaq
Arnold Schwarzenegger egy beszélgetésen vett részt 2023. október 10-én New Yorkban / Fotó: Getty Images

A 76 éves osztrák származású amerikai színészt, testépítőt, üzletembert és politikust nyugodtan lehet vérbeli autóbolondnak nevezni. Azt, hogy biztosan ért a kocsikhoz, onnan lehet tudni, hogy beszerezte az egyik legegyedibb és legszebb autót, amit valaha gyártottak.

h4nktkqturbxy8wmdblodmwngm2mda3zdyyzwqwmdu0yjqyzthmnzkxmi5qcgvnkzuczqloamld
Az autót építő cég megalkotta a világ első „nulla kilométeres” Jaguar E-Type-ját / Fotó: Eagle Engineering

A Speedster egy független márka, az Eagle Engineering nevéhez kötődik, mint a világ első „nulla kilométeres” Jaguar E-Type-ja.

Az alapötlet egyszerű, legalábbis elméletben: a Jaguar E-Type az egyik legkeresettebb autó a használt piacokon, de jó állapotban találni egyet szinte lehetetlen. És ezért döntött az Eagle, hogy nosza, akkor épít egyet.

rs5ktkqturbxy8wmmu4ndm4mgqznjblzjgxymyxm2zimzziywvhyji2ys5qcgvnkzuczqloamld
Az autóépítő cég rendkívüli erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a Speedster a lehető legközelebb legyen az E-Type-hoz nemcsak kinézetében, hanem vezetési élményében is. / Fotó: Eagle Engineering

Az autót egy 4,7 literes motor hajtja, amit egy 5 sebességes váltóval párosítottak. Annak ellenére, hogy az autót a 2010-es években építették, olyan mintha egyenesen az 1950-es évekből származna.

p0xktkqturbxy8yyzuwogvizwu5njc0mzyznjayymu2nwfjmtc3owqyni5qcgvnkpudaadnekdncxcvas0c6adcww
A Speedster rendkívül ritka, csak hat darabot építettek belőle. Azt tudjuk, hogy Arnold Schwarzenegger mellett a Britain’s Got Talent atyjának, Simon Cowellnek is van egy ilyen autója. Hogy kinek a garázsában áll a többi négy autó? Egyelőre rejtély / Fotó: Eagle Engineering

Az autó árát nem közölték, hiszen az összes autót megbízás alapján építették. A pletykák szerint az autó kezdőára akkoriban körülbelül 1 millió dollár volt.

hh1ktkqturbxy9mzgizyjk3n2e0zdvimzc0n2zmnjqxzge3zwjjmdkxny5qcgvnkzuczqloamld
Az Eagle Speedsterből két darab tűnt fel a használt piacon az elmúlt tíz évben / Fotó: Eagle Engineering

Forrás

HIRMAGAZIN ONLINE MÉDIA

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Drámai NATO-bejelentés az ukránokról

Mircea Geoana NATO-főtitkár-helyettes szerint még nincs meg a pontos menetrendje annak, hogy Ukrajna miként csatlakozhatna a szövetséghez. Geoana hangsúlyozta,...

Azt mondták, ide most a színészek nem jöhetnek be, mert a színészeknek árt, ez egy amerikai film – mesélte Bodrogi gyula a főiskolás éveiről,...

Szinte nincs olyan korosztály Magyarországon, aki ne ismerné Bodrogi Gyulát, a legendának azonban nem indult zökkenőmentesen a karrierje. A Nemzet...

Kínos: Ausztria szinte csak Oroszországtól vásárol gázt + videó

– Ausztria ellátásában az orosz gáz aránya elérte a 98 százalékot. Az ügy meglehetősen kínos, mert a háború...