16.3 C
Budapest
2022. május. 21. szombat

Schmidt Mária: Soros felfalta a baloldalt

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás: M1 – Ma délelőtt

Soros György Európa destabilizálására, az Európai Unió szétbomlasztására törekszik, miközben az Egyesült Államok elnökét és Orbán Viktor miniszterelnököt is meg akarja buktatni – állapította meg Schmidt Mária a Látószög blogon megjelent tanulmányában. A történész szerint Soros György célja a migrációs nyomás fenntartásával és fokozásával kettészakítani az uniót, amelyből aztán egy igazi nyitott társadalmat szervezhet.

Soros György egyszerre filantróp és tőzsdespekuláns. Az emberbaráti tevékenysége ugyanakkor csak fedőtevékenység, mert a fő célja a pénzszerzés. Az, hogy előnyös üzleteket kössön, és anyagi haszna legyen neki és a családjának, cégének – jelentette ki Schmidt Mária történész az M1 Ma délelőtt című műsorában.

A módszer

Szerinte Soros György azt tapasztalta, ha megvásárolja azokat a csoportokat, melyek a befolyását alátámasztják – média, értelmiség, függetlennek nevezett szakértők, objektív véleményformálók -, a civil szervezetek ezután politikai befolyásra tehetnek szert, káoszt teremtenek, ezekre a helyzetekre rászerveződnek tüntetéssorozatokkal, szabotázsakciókkal, erőszakos cselekményekkel. Meggyengítik azt a stabil kormányerőt, mely szembeszáll velük, és létrehoznak egy olyan erőközpontot, mely aztán kiszolgálja azokat a célokat, melyeket Soros György fontosnak tart – magyarázta a történész, aki példaként említette Albániát, Macedóniát.

Folytatni akarja a migrációs betelepítést

A dél-balkáni terület azért fontos, mert a migránsok ezen az útvonalon jöttek. A balkáni útvonal lezárása azonban elejét vette a migrációs betelepítési akciónak. Soros most azt akarja, hogy ezekben az országokban az ő emberei kerüljenek pozícióba, hogy újra lehessen indítani a migrációs betelepítést Európa közepébe – hangoztatta.

Magát istennek tartja

Soros György egyébként büszke arra, amit elért, sajátmagát egyfajta istennek nyilvánította az egyik interjúban, messianisztikus elhivatottságról beszél. Vagyis tudatában van annak, milyen hatalmas eredményeket ért el a világszervezetének kiépítésével. Azzal is, hogy neki nem kell a játékszabályokat betartania, új játékszabályokat teremthet, és mindent el tud érni – érvelt Schmidt Mária.

Emlékeztetett arra, hogy a Clinton-kampányban dokumentumok kerültek elő arról, Soros György követelésére milyen akciókat hajtott végre az Egyesült Államok Albániában. Az Obama-időszakban az amerikai külpolitika és Soros György célja egybeestek, és Soros György amerikai hátszéllel tudott föllépni.

Le akarja bontani a világ össze határát

Úgy véli: Soros György azt képzeli, a világ minden részén meg tudja valósítani azokat az utópisztikus célokat, amit ő vall. Ennek az a lényege, hogy a világ összes határát – a nemzeti szuverenitás, a gondolkodásbeli határát – le kell bontani, mindent egyneműsíteni kell, mindent alá kell rendelni a globális pénzügyi érdekeknek. Soros György az elmúlt nyolc évben nagy hatásfokkal tudta megvalósítani a céljait – mondta.

Valószínű Soros Györgyöt egy különleges viszony fűzi Magyarországhoz, ami persze 2008-ban nem akadályozta meg abban, hogy megpróbálja tönkretenni a forintot és az OTP-t – említette meg a történész, aki kiemelte, hogy spekulációért Sorost számos országban megbüntették.

Nem azt mondjuk, hogy internacionálé, hanem nyitott társadalmak

Soros György az egész világot a terepének tekinti, mert a nyitott társadalmat, ugyanúgy mint a kommunizmust, a világon mindenhol el akarja terjeszteni. Nincs különbség, csak most nem azt mondjuk, hogy internacionalizmus, hanem azt, hogy nyitott társadalmak. Ennek az lett a következménye, hogy Soros mára felfalta a baloldalt, kivéreztette. Baloldali eszmék ma már nincsenek, csak a Soros által összeállított mix, a sorosizmus van – szögezte le.

Schmidt Mária: Soros felfalta a baloldalt

Schmidt Mária írását itt olvashatja el

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Rommá törte a Porschét Nyíregyházán, miközben menekült a rendőreink elől – képek, videó

Igazoltatni akarták a Panamera sofőrjét, aki inkább a gázba taposott. A nyíregyházi rendőrök május 17-én délután Nyíregyházán akarták igazoltatni...

Orbán Viktornak üzent a Greenpeace: Elég a véres olajból! .. – Szólj hozzá!

A szervezet csütörtök éjjel a Képviselői Irodaházra vetített óriási feliratot. Az Oroszország agressziója elleni közös uniós fellépést akadályozza azzal...

Frissítés a lajosmizsei balesetről – a 70 éves néni belahalt sérüléseibe a kórházban..

Halálra gázoltak egy nyugdíjast Lajosmizsén Egy 70 éves asszony halt meg Lajosmizsén, miközben egy várakozó autó mögött állt, amelynek...

Gázolás az 5-ös főúton, Lajosmizsén: a jármű alól emelték ki az áldozatot..

Baleset történt Lajosmizsénél, elgázoltak egy gyalogost. Parkoló autóba bepakoló embert ütöttek el az 5-ös főúton, Lajosmizsén a Dózsa György...