9 C
Budapest
2024. február. 29. csütörtök

Schadl–Völner-ügy: csökkentették az érintettségüket beismerő végrehajtók büntetését

Dátum:

Megosztás:

A csütörtöki jogerős ítélet szerint többen kisebb pénzbüntetést kaptak, és részletfizetést is engedélyeztek számukra.

A Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön jogerősen enyhítette a Schadl–Völner-ügyben érintett végrehajtók büntetését. A Fővárosi Törvényszék első fokon vegyesen felfüggesztett szabadságvesztésre, pénzbüntetésre és a végrehajtói foglalkozástól való eltiltásra ítélte a korrupciós ügyben érintett végrehajtókat, másodfokon viszont az ügyvédek enyhítést, míg az ügyészek súlyosbítást kértek.

A huszonkét vádlottat felsorakoztató perben tízen ismerték be bűnösségüket, csütörtökön több végrehajtót és néhány olyan vádlottat ítéletek el jogerősen, akik fellebbeztek az első fokú ítélet ellen. A tíz vádlott között hat olyan önálló bírósági végrehajtó van, akik beismerték, hogy kinevezésükért cserébe fizettek a végrehajtók elnökének – írja a 24.hu.

A beismerő vallomást tett végrehajtók ellen hivatali vesztegetés volt a vád, ők első fokon három, illetve négy év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést, továbbá ötmillió forintos pénzbüntetést kaptak, valamint öt évre eltiltották őket a végrehajtói foglalkozástól. A Fővárosi Ítélőtábla azonban mai döntésében enyhített az ítélet egyes részein.

A végrehajtók közül többen kisebb pénzbüntetést kaptak, és részletfizetést is engedélyeztek nekik.

Több érintettnek is megfelezték a pénzbüntetését: az ő esetükben ötmillióról két és fél millió forintra enyhítették a kirótt összeget, amit 21 havi részletben fizethetnek meg. A lap azt írja, az enyhítésnél figyelembe vették, hogy van olyan egykori végrehajtó, aki jelenleg állást keres, valamint egyikük esetében sem volt szó az átlaghoz képest eltérő vagyoni helyzetről.

A bíróság szerint a pénzbüntetések mértékét az aktuális vagyoni helyzet alapján kell megítélni. A bíró kiemelte, hogy a vádlottak jövedelme nem tér el túlságosan az átlagjövedelemtől, és általánosan enyhítő körülményként ítélte meg a beismerő vallomást. Az ítélőtábla több vádlott esetében egyéb enyhítő körülményeket is figyelembe vett, mint például a társadalomnak hasznos önkéntes munkát vagy a fennálló babaváróhitel-tartozást.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Melyek az irodai munkakörnyezet digitalizációjának előnyei?

Az irodai munkakörnyezet digitalizációja számos előnnyel jár, amelyek javíthatják a munkafolyamatok hatékonyságát, csökkenthetik a költségeket és elősegíthetik a...

Idén októberben lép életbe a kibartan törvény, amely konkrét szabályozásokat határoz meg..

Az október 18-án hatályba lépő kibertan törvény (NIS2 magyar megfelelője) kiterjeszti az előírások alá eső szolgáltatások körét és jelentősen szélesíti azon nemzetgazdasági...