1.1 C
Budapest
2022. november. 29. kedd

Sarki fény megfigyelőhelyek

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Az Aurora Borealis-t sokan láthatták már képeket, felvételeken, de csak kevés embernek volt szerencséje ezt az igazán látványos égi jelenséget megfigyelni, ez többnyire a földrajzi elhelyezkedésünk miatt lehetséges.

Aurora Borealis

Amennyiben szeretnéd valamikor élőben megtekinteni ezt a csodás, festői látványt az égbolton élőben, akkor a következő helyek között válogathatsz. Ezekről a helyekről biztosan fogod látni!

Norvégia, Hammerfest az egyik legjobb hely, hogy tanúi lehessünk ennek a misztikus jelenségnek. A Finnmark megyében, közel a sarkkörhöz fekvő településen, nyár végétől figyelhető meg az Aurora Borealis jelenség.

A legjobb idő a látogatásra a szeptember, október és november hónapok. A kevés lakos miatt a város fényei észrevehetetlenek az Aurora mellet, nem zavarják az éjszakai égboltot.

Abisko Nemzeti Park egyike azon kevés helyeknek a világon, ahol több a turista, mint a lakos – a lakosság mindössze 85 fő. A sötét, téli éjszakai égbolton felvillanó fényeket az érintetlen táj még teljesebbé teszi, és elvarázsolja a figyelőket. Ezen a  77 km2-nyi svéd Lappföldön található az Aurora SkyStation, tökéletes környezetet nyújtva a északi fény fanatikusai számára. Ajánlott utazási idő: november közepétől március elejéig. Ilyenkor biztosan mindenki boldogan fog távozni.

Luosto kisvárosa aPyhä – Luosto Nemzeti Park szívében fekszik. Lappföldön ezt tartják a legjobb helynek, hogy az északi fényt megcsodálhassuk teljes egészében. A város szerencsés lakosai egy éven belül ugyanis 200x is láthatják ezt az égi tüneményt. Az érintetlen vidéket felfedezhetjük motoros, illetve lehetőség van a kutyaszánra is. A nemzeti park  “Aurora Alarm” jelzése garantálja, hogy a turisták ne maradjanak le erről a látványos jelenségről.

Kanadában, az ontarioi Felső-tó környéke bizonyul az elsődleges helyszínnek a gyönyörű fények megnézésére. A kanadai tundrán vezetett túrák egy egyórás motoros szánozást is tartalmaznak a Felső-tó partján, ahol horgászhatsz, miközben az első sorból élvezheted a kilátást az északi fényre. Augusztus közepétől egészen április utolsó napjaiig van lehetőség az Aurora Borealis megfigyelésére. Ilyenkor ideális az idő a horgászásra is.

Grönland egy csodálatos ország, a jégvilág felfedezői és az északi fény vadászok körében is népszerű. AKulusuk szigete Grönland keleti partján található. Itt a kisváros és a hegyvonulatok felett figyelheted meg a mennyei zöld jelenséget. Az inuit legenda szerint – a “tánc az éjszakai égbolton” – összeköti őket elhunyt őseikkel.

A Kola-félszigeten fekvő Murmanszk, a sarkvidéki zóna közelsége miatt az Aurora Borealis vadászoknak tökéletes célpont. Murmanszk egén zöld, piros és lila fények keverednek a 600 éves jégsapkás fenyők felett. Hátulütője, az hogy nagyon hideg van. Készülj föl a folyamatos fagypont alatti hőmérsékletre, itt ugyanis mindössze 6 hétig tart a nyár.

A természet szerelmeseinek északi paradicsoma a Dániához tartozó Feröer-szigetek. A magával ragadó, színjátszó ég nem is olyan ritka, az egyik legjobb hely ahonnan megfigyelhetjük az északi fényt. Jól megfigyelhető innen a természeti jelenség, ugyanis a légszennyezettség is nagyon alacsony.

Az izlandi ég ad otthont a legdrámaiabb, szemet gyönyörködtető égi shownak. Az északi fény Reykjavik külterületéről is látható, de akár a Kék Lagúna fürdőkomplexumból is csodálhatod a fényjátékot. A legjobb időszak, hogy megtapasztaljuk ezt a káprázatos jelenséget október és április.

Aurora Borealis Aurora Borealis2 Aurora Borealis3 Aurora Borealis4 Aurora Borealis5

Aki csak teheti, csodálja meg valahonnan az Aurora Borealis-t.

 

Forrás: delina

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Varga Judit szerint már több mint 700 ezren töltötték ki a nemzeti konzultációs kérdőívet

Eddig több mint 700 ezren töltötték ki és küldték vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet – jelentette ki Varga Judit...

Újrahasznosított fűtőelemeket használhatnak Pakson

Az újrahasznosított nukleáris üzemanyagot tartalmazó fűtőelemek használata összességében olcsóbbá teheti a hazai atomerőművi energiatermelést. Zajlanak az egyeztetések a Paksi...

Apró dolgokról… – About small things…

Úgy tűnik, sokan furcsának találják, ha az ember boldogsága az élet apró dolgaiból fakad, holott az valójában nem...

Hogyan vásárolhatunk az interneten az OTP telekóddal?

Hogyan vásárolhatunk az interneten az OTP telekóddal? Egyre népszerűbb és elterjedtebb az a vásárlási forma, melyet az interneten keresztül...