22.8 C
Budapest
2023. szeptember. 22. péntek

Salvini kiengedte a migránsokat a Diciottiról

Dátum:

Megosztás:

A belügyminiszter azért döntött így, mert az olasz egyház gondoskodik a migránsokról.

Matteo Salvini, a bevándorlásellenes Liga vezetője az észak-olaszországi Pinzolo településén tartott rendezvényen jelentette be: a fedélzeten maradt mintegy 140 illegális bevándorló partra léphet, miután az olasz katolikus egyház bejelentette, hogy nagy részüket gondjaiba veszi.

A hajóról húsz migránst Albánia hajlandó befogadni, illetve Írország mellett más országok is jelezték ilyen szándékukat”

– tette hozzá.

Érdekesség ezzel kapcsolatban, hogy Salvini ellen nyomozást indított a szicíliai Agrigento városának ügyészsége a Dicotti nevű hajó fedélzetén lévő migránsok  ügyében – jelentette az ANSA olasz hírügynökség.

Az olasz sajtó szerint a vád feltehetően a személyi szabadság megsértése lehet, tekintettel arra, hogy az olasz törvények szerint a hatóságok 48 órán túl senkit sem tarthatnak fogva letartóztatási parancs hiányába.

Salvini teljesen érthető módon felháborodott a történteken.

Nem fognak tudni megállítani”

– mondta a Pinzolóban tartott eseményen, majd hozzátette:

elvárnám, hogy az ügyészek az embercsempészek, és ne pedig a belügyminiszter ellen nyomozzanak.”

A Diciotti ügyében egyébként kisebb vita is kialakult az Öt Csillag és a Liga, a koalíciós olasz kormány két tagja között. A baloldali populisták beengedték volna a hajó fedélzetén lévő migránsokat, Salvini ezt ezidáig viszont nem hagyta.

Korábban Roberto Fico, a római képviselőház elnöke a hajón lévő migránsok partra szállását sürgette.

Amióta Matteo Salvini a belügyminiszter, ez már a sokadik olyan hajó, amit nem engednek kikötni, vagy nem engedik ki róla a migránsokat az olasz partoknál. A Liga töretlenül azt az álláspontot képviseli, hogy nem fogadják be az embercsempészek által a tengeren magukra hagyott illegális bevándorlókat.
Forrás: 888.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Helyszíni felvételek: így nézett ki a brutális baleset az M5-ösön – videó

Csütörtök hajnalban két autó rohant egymásba az M5-ös autópályán. Az ütközésben egy román sofőr és egy 63 éves...

Az eltévedt kisoroszlán a szabadkai országúton kóborolt..

Kisoroszlánra bukkantak a Szabadka-Csantavér úton az arra utazók, a rendőrséget értesítették az eltévedt állat hollétéről – adta hírül a Magyar Szó. Az...

Esztergomi robbantás: A belügyminiszter hősi halottá nyilvánította az elhunyt rendőrt

Magyarország belügyminisztere hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki néhai Kónya Gábor Lajos rendőr törzszászlóst,...

Váratlan döntést hozott Amerika, Zelenszkij megint őrjöngeni fog

Egy amerikai tisztviselő szerint az ATACMS nem lesz része az Ukrajnának szánt amerikai csomagnak, amelyet a pénteki nap...