2.3 C
Budapest
2022. december. 3. szombat

Salvini: A baloldal az ügyészségeken keresztül támad

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Az olasz igazságszolgáltatás megreformálását követeli Matteo Salvini. A jobboldali Liga elnöke az Il Giornale napilap hasábjain tett ígéretet arra, hogy amint az olaszok által szabadon megválasztott jobbközép erők kormányra kerülnek, az olasz igazságszolgáltatás reformját halaszthatatlanul végrehajtják.

A volt olasz belügyminiszter azután nyilatkozott, hogy Andrea Bonomo, a cataniai bíróság ügyésze szombaton a Gregoretti hadihajó ügyében kezdeményezett eljárás lezárását kérvényezte, azt állítva, hogy nem megalapozott a Salvinivel szembeni vádemelés. Az október 3-án kezdődött előzetes bírósági eljárás a Gregoretti olasz hadihajóval 2019 nyarán érkezett 131 fős migránscsoport feltartóztatását vizsgálja.

Akkori belügyminiszterként Salvini öt napig nem engedélyezte a bevándorlók partra szállását, amíg az akkori első Conte-kormány egyeztetett szétosztásukról az uniós tagállamokkal.

A migránsokat képviselő ügyvédek szerint Matteo Salvini törvénytelenül tartotta fel az embereket, szenvedést okozva nekik, de az ügyész hangoztatta, hogy Salvini az első Conte-kormány migrációs intézkedései szerint járt el. Megállapította: Salvini nem sértette meg a nemzetközi konvenciókat, a kormány közös döntése volt a hajó kikötésének feltartóztatása, továbbá nem áll fenn a szabadságjogok megsértése sem. A közelmúltban a szenátus mentelmi bizottságának elnöke, Maurizio Gasparri szenátor mondta lapunknak, hogy a Gregoretti hadihajó ügyében a volt belügyminiszter ellen emelt vádakra nincsenek bizonyítékok.

Salvini szerint az elmúlt években nem az övé volt az első eset, hogy a baloldal az ügyészségeken keresztül próbált nyomást gyakorolni a kényelmetlenné vált politikai szereplőkre.

A Liga elnöke azonban hangsúlyozta, hogy nem lehet általánosítani, számos szabad és szilárd morális tartással rendelkező ügyész van, akik távol tartják magukat az ideológiai befolyásoktól. – Mindenki a saját lelkiismerete szerint cselekszik, én személy szerint semmit sem bántam meg, sőt büszke vagyok arra, hogy a hazámat szolgáltam – nyilatkozta az Il Giornale napilapnak a volt belügyminiszter.

Matteo Salvini megérkezik a cataniai Bicocca börtön bunkerterméhez 2021. április 10-én
Fotó: MTI/EPA/ANSA/Orietta Scardino

Salvini kitért az iránti felháborodására is, hogy az ellene tervezett ügyészi összeesküvést feltáró Il Sistema című kötet nem okozott különösebb „földrengést”. Egy civilizált országban kivizsgálások követték volna, Itáliában azonban mindez nem történt meg – mondta.

A Liga elnöke a napilap hasábjain az ország újraindítását is sürgette. Szerinte a koronavírus-járvány miatti lezárások önmagukban nem elegendőek. Mint mondta, nemcsak több millió olasz munkahelye, hanem a lakosság testi és pszichés épsége is kockán forog.

A nyitáshoz szükséges feltételek megteremtését az erőfeszítések megduplázásában és a Sputnyik V orosz vakcina gyártásának gyorsításában látja. Salvini a sajtóval azt is megosztotta, hogy pártja az ország újraindítására vonatkozó kész tervezetet dolgozott ki, amelyet a közelmúltban átadott Mario Draghi kormányfőnek.

Az újraindítási alapból ötvenmilliárd eurós támogatást szánna a vendéglátó szektor támogatására. Salvini úgy fogalmazott: Olaszország második reneszánsza lehet a pandémia utáni időszak, ha az európai forrásokat megfelelően használják fel.

magyarnemzet

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Kamerun legyőzte Brazíliát, de így is búcsúzott

A brazil válogatott 1-0-ra kikapott a kameruni csapattól pénteken a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának harmadik fordulójában, de így...

Orbán Viktor: .. “most ugrik a majom a vízbe”

A miniszterelnök terjedelmes interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte a december 5-én "élesedő" szankciók lesznek a legkomolyabbak. Orbán Viktor...

A protein és a női szépség: Miért kulcsfontosságú a megfelelő protein bevitel a nők számára is?

A megfelelő fehérjebevitel viszonylag kulcsfontosságú minden ember, különösen az aktív személy életében. Azonban sokaknál a fehérjék csak az izomtömeg...

Ma este egy romantikus dráma arról, hogy hogyan lesz egy kiskatonából EMBER – Újoncok napja.. – videó

Nap mint nap filmek! Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégente 2 filmet, más és más...