5.9 C
Budapest
2024. április. 20. szombat
HomeFőhírekBelföldi hírekSalah Abdeslam Budapesten toborzott

Salah Abdeslam Budapesten toborzott

Belgiumban két újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a november 13-i párizsi merényletekkel összefüggésben.

Belga terrorista fogás

A brüsszeli repülőtéren elfogott, Samir Z.-ként azonosított 20 éves francia állampolgár tagja volt a párizsi Stade de France stadionnál magát felrobbantó Bilal Hadfi társaságának. A másik férfit, egy 28 éves belga állampolgárt otthonában, a főváros Molenbeek nevű kerületében tartóztatták le.

Belga sajtóértesülés szerint Magyarországon találkozhatott a továbbra is nemzetközi körözés alatt álló Salah Abdeslam, a múlt havi párizsi terrortámadások egyik főszervezője és résztvevője két, Szíriából visszatérő férfival, akik később felrobbantották magukat a merényletsorozatban.

A magyar kancelláriaminiszter ezt megerősítette.

– A párizsi terrortámadások egyik fő szervezője tudomásunk és feltételezésünk szerint járt a budapesti Keleti pályaudvarnál és ott csapatot toborzott azokból, akik megtagadták a regisztrációt, és velük távozott az országból.

Lázár János aggályosnak ítélte, hogy 230 ezer ember ment át az országon ellenőrzés nélkül, a regisztráció megtagadásának legszimbolikusabb pontja pedig a Keleti pályaudvar volt, ahol négyezer fiatal bevándorló tagadta meg, hogy a hatóságok azonosíthassák őket.

Lázár azt is bejelentette, hogy Magyarország Szlovákiával közösen az Európai Bírósághoz fordult a kötelező bevándorlási kvóta ellen.

 

Forrás: euronews

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work