30.8 C
Budapest
2022. június. 26. vasárnap

Ruzsa Magdi lett Budapest II. kerületének díszpolgára

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Idén Rúzsa Magdinak adományozott díszpolgári címet a II. Kerületi Önkormányzat a kerületi lakosok javaslatai alapján, közölte honlapján az önkormányzat.

A díjat a városrészben élő, Máté Péter-díjas előadóművésznek Láng Zsolt polgármester adta át június 20-án a Marczibányi Téri Művelődési Központban tartott gálaest keretében. A kitüntetettnek Varga Mihály pénzügyminiszter, kerületi országgyűlési képviselő is gratulált.

Idén huszadik alkalommal adtak át elismeréseket a kerület kiemelkedően értékes életművet létrehozó lakóinak, akiknek szakmai és emberi elkötelezettsége példaértékű, akik maradandót alkottak, és akik teljesítményükkel egy ország szívébe lopták be magukat.

Rúzsa Magdi énekes, dalszerző lett a II. kerület idei díszpolgára, Weöres Sándor Kossuth- és Baumgarten-díjas költő a posztumusz díszpolgár, míg Dr. Toldy-Schedel Emil kardiológus főorvos, a Budapesti Szent Ferenc Kórház főigazgatója, valamint Földessy Margit Balázs Béla-díjas színművész, a Színjáték- és Drámastúdió vezetője II. Kerületért Emlékérmet vehetett át.

A jubileumi gálaműsorban olyan neves művészek köszöntötték előadásukkal a kitüntetetteket, mint Érdi Tamás Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, Mécs Károly Kossuth-díjas színművész, az ötven éve alakult Kossuth-díjas Kaláka együttes Gryllus Dorka színművésszel, Csányi Sándor Jászai Mari-díjas színművész, Szakcsi Lakatos Béla Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, zeneszerző Balázs Elemér dobossal és Orbán György bőgőssel, valamint Földessy Margit két egykori tanítványa, Döbrösi Laura és Veréb Tamás színész-énekesek.

Fotók: Rosta Márk András

szabadmagyarszo

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ukrajna részben leállította a földgáz szállítását Európába

Ukrajna bejelentette, hogy felfüggeszti a földgáz tranzitját egy olyan tranzitponton keresztül, amelyen az Oroszországból Európába szállított gáz közel...

Órák kérdése, és hivatalosan fizetésképtelen lehet Oroszország

Órák választhatják el Oroszországot a fizetésképtelenségtől, amely már a háború kitörése óta fenyegeti Moszkvát – írja a Bloomberg. Vasárnap este...

Élőhírek Ukrajnából – youtube videó

Robbanások a Rivne régióban található Sarnyban: halottak és súlyosan megsérültek. Három ember meghalt, négyen - a kórházban, ketten...

Ingyen nyaraltat 3200 családot Mészáros Lőrinc: 200 millió forintot jótékonykodik el

A nehéz helyzetben élő családok megsegítésére, amelyben évek óta élen járnak a magyar tulajdonú Mészáros Csoport cégei. A korábbi...