7.8 C
Budapest
2024. április. 24. szerda
HomeHírekFőhírekRövidesen tisztázódhat egy fontos dolog a kegyelmi ügy kapcsán

Rövidesen tisztázódhat egy fontos dolog a kegyelmi ügy kapcsán

Hamarosan lezárul a vizsgálat, mely azt hivatott kideríteni, hogyan kerülhetett bele a Kúriai Döntések című folyóiratba a kegyelmi botrányt kirobbantó határozat.

Ismeretes, Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet adott K. Endrének, egy elítélt pedofil bűnöző bűntársának, amiről elsőként egy olvasói levél alapján utánajárva a 444.hu írt. Az ügy hatalmas közfelháborodást váltott ki, nyolc nappal később pedig Novák Katalin köztársasági elnök és a döntését ellenjegyző Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter is lemondott, majd a kegyelmi botrányban szintén érintett Balog Zoltán elnöki tanácsadó is lemondott a zsinati elnöki tisztségéről, de a püspöki tisztéről nem.

Az Index a hétvégén számolt be róla, hogy Varga Zs. András, a Kúria elnöke a múlt héten felfüggesztette a folyóirat szerkesztését és kiadását, és belső vizsgálatot indított, hogy tisztázzák a kegyelmi ügyet kirobbantó döntés közzétételének körülményeit. A hivatalos közlés szerint addig nem is folytatják a lapkiadást, amíg ki nem derül, hogy hogyan kerülhetett K. Endre kegyelmi ügye a folyóiratba.

A Kúria az RTL kérdésére később azt írta, hogy a vizsgálat hamarosan lezárul, az eredményéről pedig értesíteni fogják a nyilvánosságot. A Magyar Bírói Egyesület kritikájára, miszerint a vizsgálat elrendelése „a bírák számára a bírói függetlenséget érintő támadásnak tűnik”, egyelőre nem reagáltak – teszi hozzá a lap.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work